Zomerconcert op 18 juni

Het zijn vreemde jaren geweest voor heel veel uitvoerende verenigingen en koren en zo ook voor de muzikanten van Juliana – De Bazuin. Het laatste “grote” concert was in het voorjaar van 2019. En alles was al klaar voor 2020 toen de Coronapandemie uitbrak en het reeds geplande voorjaarsconcert op het laatste moment moest worden afgeblazen. De rest is bekend: in de daaropvolgende maanden en in 2021 werd er nauwelijks gerepeteerd en kon er niet voor publiek worden gespeeld. Ook het begin van dit jaar was nog onzeker en daarom wordt het Voorjaarsconcert nu een Zomerconcert: soms is het leven simpel.

En dat Zomerconcert vindt plaats op 18 juni in MFC De Opsteker in Nieuwlande, een zaal die al meerdere keren heeft bewezen uitermate geschikt te zijn voor een groots muziekspektakel. 

En de muzikanten hebben er na ruim 2 jaar echt zin in en zijn er helemaal klaar voor. Speciaal voor dit concert heeft de slagwerkgroep van dirigent Jurjen Zitman hun toch al veelzijdige repertoire uitgebreid met een aantal spectaculaire visuele lichteffecten. En daarmee wordt een extra dimensie toegevoegd aan de vingervlugge slagtechnieken. Hebt u wel eens een “lichtharp” gehoord of gezien? Als het antwoord nee is moet u zich op 18 juni echt laten verrassen door deze spectaculaire lichtshow. En niet alleen de lichtshow, maar ook de keuze van herkenbaar repertoire maakt ook dit concert weer meer dan de moeite waard.

De nieuwe orkestdirigent Jan Schoonhoven is inmiddels al niet zo nieuw meer, maar sinds zijn aanstelling in de tweede helft van 2020 is dit wel de eerste keer dat hij samen met het orkest optreedt voor publiek. Hij vervangt daarmee Inge Donker die meer dan 10 jaar leiding heeft gegeven aan het fanfareorkest. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij al veel vooruitgang in de speeltechniek bij de blazers bereikt en samen met hen een geheel nieuw repertoire ingestudeerd. Gewijde muziek, meeslepende ballads, blues nummers en stevige rockmuziek: het komt allemaal voorbij op 18 juni. 

De blazers en slagwerkers zijn bezig met de laatste voorbereidingen en de puntjes worden nog op de welbekende i gezet. En er wordt enorm toegeleefd naar dit eerste grote concert en ze hopen allemaal dat u daarbij wilt zijn. Noteer alvast in uw agenda: zaterdag 18 juni om 19.30 uur in MFC De Opsteker in Nieuwlande. Entreekaarten zijn bij de ingang van de zaal verkrijgbaar voor € 7,50, maar de donateurs van Juliana – De Bazuin krijgen op vertoon van hun donateurskaart 50% korting. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang zelfs geheel gratis.