Voorjaarsconcert Juliana – De Bazuin druk bezocht

In een afgeladen Jeugdcentrum presenteerden de leden van Juliana – De Bazuin zich afgelopen zaterdag aan hun eigen publiek. Dat het zo druk zou worden hadden de muzikanten van tevoren niet kunnen bedenken. Donateurs, genodigden maar ook  familieleden waren in grote getale aanwezig om naar de verrichtingen van de plaatselijke muzikanten te luisteren.

 

In het openingswoord legde voorzitter Ben De Jonge uit dat de nieuw ingezette koers van jeugdopleiding zijn vruchten heeft afgeworpen, en dat het plafond nog niet is bereikt. Maar liefst 2 bloeiende jeugdgroepen bij zowel de blazers als de slagwerkers drukten hun stempel op deze avond, die in het teken stond van de musicalmuziek. Ook de 2 jongste blazertjes maakten hun onder leiding van Albert Tibben hun debuut voor het publiek. Het was prachtig om te zien hoe de inspanningen van een klein jaar hebben geleid tot muzikantjes die al zo knap kunnen spelen.

 

Nadat het orkest met o.a. muziek uit de musicals Shrek en Soldaat van Oranje had afgetrapt was het podium voor die jongste blazers, eveneens onder leiding van dirigent Inge Donker. Daarna gevolgd door het jeugdorkest die een viertal nummers speelde uit bekende musicals. Deze uit 13 jonge muzikanten bestaande jeugdgroep, aangevuld met een 6-tal ervaren muzikanten, mag inmiddels een volwaardig orkest worden genoemd. Hun bijdrage aan deze avond beloofd nog wat voor de toekomst.

 

Ook de jeugdige slagwerkers spelen inmiddels samen in een ensemble. Van beginnende- tot de al wat gevorderde muzikanten maken ook van deze groep een volwaardige slagwerkgroep die hun vorderingen deelden met het publiek. De aanpak van Jurjen Zitman werpt ook hier zijn vruchten af. Een aantal van deze jonge leden speelt al in de malletband en nieuw talent dient zich alweer aan.

 

Nadat in de pauze het podium was omgebouwd leverde de malletband haar bijdrage aan deze muzikale avond. Eigentijdse arrangementen van moderne muziek, niet meteen gelinkt aan musicals, werden op een gedreven manier uitgevoerd. Bekende hits zoals Living On My Own van Queen en Cheerleader passeerden de revue. Een belangrijke rol was weggelegd voor gastdrummer Dani van Kruistum. Met zijn virtuoze drumsolo bracht deze getalenteerde drummer de slagwerkliefhebbers in extase. Met andere bijdragen van Inge Donker op trompet, Bertine Meijer op saxofoon en Harm Spijkerman op accordeon was dit optreden een kruisbestuiving van verschillende muziekstijlen.

 

Een ander hoogtepunt van deze avond was de huldiging van een tweetal jubilarissen. Monique Kamman en Grietje Spoelstra ontvingen uit de hand van voorzitter Ben de Jonge het bij hun jubileum behorende bondsinsigne. Hij benadrukte de bijdrage die ze beiden op zowel muzikaal als op bestuurlijk vlak hebben geleverd.

 

Het slot van de avond werd verzorgd door de tweede bijdrage van het orkest. Met de soundtracks van de Bodyguard en Sisteract werd opnieuw invulling gegeven aan het thema van deze avond. De plaatselijke vereniging mag tevreden zijn over een afwisselde muzikale show met een zichtbaar genietend publiek.

 

2016-03-13 Voorjaarsconcert(2)