Voorjaarsconcert 2024

FEESTELIJK CONCERT MET JUBILARISSEN

Op zaterdag 20 april werd het voorjaar op feestelijke wijze gevierd met een spetterend concert in Sporthal de Marke in Hollandscheveld. En we lieten ons in alle opzichten van onze beste kant zien! En een uitverkochte zaal was daarvan getuige. Zowel op de organisatie als op de repertoirekeuze viel niets aan te merken, want alles klopte op deze avond. En dat was het resultaat van een goede voorbereiding want onze slagwerkers en blazers hebben helemaal niets aan het toeval overgelaten. De tevreden dirigenten Jurjen ZItman van de slagwerkgroep en Klaas IJkema van het orkest waren erg ingenomen met prestaties van hun muzikanten. Ongetwijfeld waren er wat schoonheidsfoutjes, want spanning en zenuwen doen soms vreemde dingen. Maar dit deed in geen enkel geval afbreuk aan de mooie muzikale avond die sfeervol werd ondersteund door de lichttechniek.

In zijn openingswoord maakte onze voorzitter Ronald Kroesen al complimenten naar de organisatie die eigenlijk een vlekkeloze voorbereiding kende. Ook de opbouw van het programma was erg goed gekozen: van rustige gedragen concertmuziek voor de pauze naar herkenbare meezingers en klassiekers na de pauze. Allemaal zorgvuldig gekozen om het publiek mee te nemen op de muzikale reis die de beide dirigenten hadden uitgestippeld. Zo opende onze slagwerkgroep met het nummer Deep Harmony, een gedragen koraal gespeeld op xylofoons en marimba’s: het liet een hele verrassende kant zien van slagwerkmuziek. Maar natuurlijk waren er ook kenmerkende “uptempo” nummers ingestudeerd. Voor ons orkest was de uitvoering van Broken Sword één van de muzikale hoogtepunten van de avond. Hoewel het orkest normaal uitkomt in de vijfde divisie werd dit derde divisie nummer als gewaagde keuze met succes uitgevoerd.

Na de pauze was het even spannend voor de jongste aanwinst van de vereniging. De nog jonge drummers voerden een drietal nummers uit en ook twee beginnende blazers hadden hun bijdrage goed voorbereid. Met behulp van een aantal ervaren muzikanten werd het Eurovisienummer van Joost Klein uitgevoerd.

Voor twee trouwe leden had dit concert een extra feestelijk tintje. Trompettist Lieke Strijker en drummer Ben de Jonge werden gehuldigd voor respectievelijk 12,5- en 50-jarig lidmaatschap van de vereniging. Voorzitter Ronald Kroesen prees de beide leden en sprak zijn bewondering uit voor hun inzet en betrokkenheid. Lieke Strijker ontving het bronzen bondsinsigne en Ben de Jonge kreeg een gouden insigne met een zirkonia opgespeld.

Het was in alle opzichten een memorabele avond, met alleen maar tevreden publiek en muzikanten. De komende weken zullen we op verschillende plaatsen weer medewerking verlenen bij de feestelijkheden rondom Koningsdag en de ingetogen herdenkingen rondom de dodenherdenking in Hollandscheveld en Nieuwlande.