Voorjaarsconcert 2018

Voorjaarsconcert Juliana-De Bazuin 24-03-2018
 
Afgelopen zaterdag (werd in MFC De Opsteker in Nieuwlande het begin van het voorjaar gevierd met een concert van de Christelijke Muziekvereniging Juliana-De Bazuin. 

Dit jaarlijks terugkerende voorjaarsconcert werd met het thema “Ik hou van Holland” werd gekenmerkt door een brede selectie van muziek van uiteenlopende Nederlandse artiesten. 

En dat het prachtige multifunctionele centrum in Nieuwlande zich prima leent voor dit soort evenementen is een understatement. Voldoende ruimte voor alle deelnemers en het indrukwekkende instrumentarium en voldoende ruimte voor het publiek om daarvan te genieten. Tot voor kort was Het Jeugdcentrum in Hollandscheveld de vaste locatie voor het voorjaarsconcert. Maar die locatie bleek voor een evenement van deze omvang al een paar jaar een maatje te klein voor de groeiende vereniging. De Opsteker in Nieuwlande blijkt hiervoor een prima vervanger te zijn, zowel qua ruimte als akoestisch.

Afgelopen zaterdag lieten de muzikanten op meer dan voortreffelijke wijze van zich horen: slagwerkers en blazers die in een afwisselend programma muziek van Nederlandse bodem ten gehore brachten. Van Hazes tot Borsato en van Kensington tot Golden Earring, maar ook nostalgisch repertoire zoals “Het Dorp” van Wim Sonneveld werd niet gemeden.

En natuurlijk werd de vereniging in de volle breedte gepresenteerd. Jonge muzikanten van de jeugdslagwerkgroep en het opleidingsorkest lieten zien en horen dat hun inspanningen van de afgelopen maanden vruchten afwerpen. Maar ook de meer ervaren muzikanten maakten de avond met zichtbaar plezier tot een succes. De beide dirigenten Jurjen Zitman en Inge Donker waren na afloop dan ook uitermate tevreden over de prestaties van hun muzikanten.

Tijdens dit concert werd bijzondere aandacht besteedt aan een tweetal jubilarissen. Beide muzikanten zitten inmiddels 25 jaar “in het vak” en voorzitter Ben de Jonge memoreerde in zijn toespraak het belang van en de waardering voor mensen die zich voor lange tijd aan een vereniging verbinden. Inzet en continuïteit zijn belangrijke elementen voor een plaatselijke vereniging en met het bondsinsigne en bloemen werden orkestleden Ina Wachtmeester en Henry de Jonge gehuldigd en gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal.

De vereniging die vorig jaar zijn 50-jarige jubileum groots vierde met een Koninklijke onderscheiding is nog springlevend. Dankzij een actief jeugdbeleid weten jonge mensen de weg naar de vereniging te vinden en daarmee is een zekere toekomst gewaarborgd. Een actief jaarprogramma met mooie uitdagingen ligt nog in het verschiet, maar mede dankzij de ruimte en de faciliteiten van De Opsteker was het afgelopen zaterdag een zeer geslaagd concert, waarvan het publiek zichtbaar genoot.