Verslag Voorjaarsconcert 2019

Jubilarissen bij ons Voorjaarsconcert.
 
Afgelopen zaterdag was de grote zaal van MFC De Opsteker in Nieuwlande tot de laatste stoel bezet. Ons voorjaarsconcert was daarmee één van de best bezochte concerten uit de historie van de vereniging. En of het nu lag aan het muzikale thema of aan het aantal jubilarissen dat werd gehuldigd, we mogen terugkijken op een zeer geslaagd concert! Het prachtige multifunctionele centrum in Nieuwlande is daarbij een locatie die zich prima leent voor dit soort grootschalige evenementen. Het muzikale thema “Top 2000” bleek een succes te zijn en afgelopen zaterdag lieten onze muzikanten op voortreffelijke wijze van zich horen. Dit thema biedt een brede selectie aan muziek waar zowel de blazers als de slagwerkers prima mee uit de voeten konden. Zo werd na de opening begonnen met de openingstune van het Top 2000 café: Tommy’s Overture van The Who.

Ons orkest en de slagwerkgroep wisselden elkaar af in een non-stop programma met herkenbare nummers terwijl de achtergrondinformatie geheel in “Top 2000 café stijl” via de beamer werd vertoond. Bijzondere bijdrages werden geleverd door Bertine Meijer op saxofoon die samen met de slagwerkgroep het nummer Sound Of Silence van Simon & Garfunkel speelde. Maar ook Koen Meesters op gitaar en zang maakte indruk met zijn vertolking van Nothing Else Matters van Metallica met een begeleidende rol voor het orkest. En natuurlijk kwam ook de jongste lichting van onze muzikanten aan bod. Zowel de jeugdslagwerkgroep en het opleidingsorkest lieten zien en horen dat het plezier in het maken van muziek niet aan een minimumleeftijdsgrens is gebonden. De beide dirigenten Jurjen Zitman en Inge Donker waren na afloop dan ook uitermate tevreden over de prestaties van hun muzikanten.

Het is een goede gewoonte om in het nieuwe jaar tijdens ons eerste concert aandacht te besteden aan jubilerende leden. Tijdens deze avond waren er 3 leden die door onze voorzitter werden gehuldigd met het KNMO-bondsinsigne en bloemen. Roelie Zomer en Mariël Besseling werden met het zilveren insigne gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap en Jeanet de Jonge mocht het gouden insigne ontvangen voor maar liefst 40 jaar lidmaatschap.

Er wacht ons nog een actief jaarprogramma met mooie uitdagingen. Eén van die uitdagingen is de deelname van het orkest aan het bondsconcours, later dit jaar. En de slagwerkgroep zal in oktober weer het Slagwerkevent in De Marke in Hollandscheveld organiseren. Een goed begin is het halve werk en dit voorjaarsconcert was in alle opzichten een goed begin.