Solistenconcours

Solistenconcours Juliana – de Bazuin.

Op zaterdagmiddag 23 maart is in Het Jeugdcentrum in Hollandscheveld het jaarlijkse solistenconcours van Muziekvereniging Juliana – De Bazuin gehouden. Er was bewust voor gekozen om dat op een middag te organiseren vanwege de vele jonge deelnemers.

Net als voorgaande jaren konden de leerlingen en leden zich hiervoor aanmelden, waarbij vooral de jeugd van de vereniging ruim was vertegenwoordigd. De meeste van de jonge slagwerkers en blazers volgen muzieklessen en lieten op dit solistenconcours hun muzikale vorderingen horen.

Veel solistenconcoursen worden vaak als een onderlinge wedstrijd gezien, maar eigenlijk is het doel om de deelnemers ervaring op te laten doen met het spelen voor publiek. Er werd in 2 categorieën (beginners en gevorderden) deelgenomen en ze werden beoordeeld op minimaal 8 onderdelen.

Voor die beoordeling werd dit jaar een beroep gedaan op een ervaren muzikant en dirigent: Gerard Gerrits, saxofonist en docent bij Scala in Hoogeveen. De muzikale begeleiding van de leerlingen op een blaasinstrument werd verzorgd door dirigent Inge Donker en de slagwerkers werden bijgestaan door hun docent Jurjen ZItman.