Solistenconcours 2018

Solistenconcours Juliana – de Bazuin 10 februari 2018

Op zaterdagmiddag 10 februari werd in Het Jeugdcentrum in Hollandscheveld het jaarlijkse solistenconcours van Muziekvereniging Juliana – De Bazuin gehouden. Er was bewust voor gekozen om dat op een middag te organiseren vanwege de vele jonge deelnemers. Net als voorgaande jaren mocht ook nu weer op een groot aantal deelnemers worden gerekend. Een kleine 30 solisten en/of combinaties hadden zich hiervoor aangemeld, waarbij de jeugd van de vereniging ruim was vertegenwoordigd. De meeste van de jonge slagwerkers en blazers volgen muzieklessen en lieten op dit solistenconcours hun muzikale vorderingen horen. Maar ook de wat verder gevorderde leerlingen en ervaren muzikanten lieten van zich laten horen.

Veel solistenconcoursen worden vaak als een onderlinge wedstrijd gezien, maar dat is bij Juliana – de Bazuin niet het geval. Tot vorig jaar werd deelgenomen in verschillende categorieën waarbij de deelnemer met het hoogste aantal punten een fraaie beker kreeg. Dit jaar is er voor iedere deelnemer een leuke herinnering en een beoordelingsformulier met tips en aandachtspunten. Voor de leden is het een manier om aan familie en vrienden hun vorderingen te laten zien.

Voor die beoordeling werd weer een beroep gedaan op een ervaren muzikant en dirigent. Joop Thijssen, oud-trompettist van de Johan Willem Frisokapel uit Assen heeft deze beoordeling voor zijn rekening genomen. De muzikale begeleiding op piano werd verzorgd door dirigent Inge Donker.