Slagwerk Event ware happening in Hollandscheveld

IMG_0391

(klik op afbeelding voor meer foto’s van het Event)

Afgelopen zaterdag vond in sporthal De Marke in Hollandscheveld de tweede editie plaats van een regionaal slagwerk evenement. Het evenement vorig werd opgezet onder de naam Percussionality kreeg zaterdag een waardig vervolg als het Slagwerk Event.

Meer kwaliteit, meer afwisseling en vooral, nóg meer slagwerkinstrumenten waren de wensen van de organisatie, en daar is zaterdagavond in alle opzichten ruimschoots aan voldaan! Christelijke Muziekvereniging Juliana – de Bazuin was net als vorig jaar de gastheer, en de organisatie had er alles aan gedaan om een sprookjesachtig herfst-decor op te zetten.

Maar liefst 4 malletbands (slagwerkgroepen) en hun aanhang waren afgereisd naar Hollandscheveld met hun indrukwekkende instrumentarium. Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld, Melodisch Slagwerk Ensemble De Bergklanken uit Ruinerwold, Dynamic uit Nijeveen en Crescendo uit Sleen waren de deelnemers aan deze avond.

Gedreven door passie en de wil om samen met andere malletbands een groots programma neer te zetten, liet sporthal “De Marke” bij tijd en wijle op zijn grondvesten schudden. Zware drums, aangevuld met melodische- en percussie-instrumenten namen het publiek mee op een muzikale rondreis. Zo had iedere deelnemende malletband zijn eigen insteek: melodieuze concourswerken werden afgewisseld door vlotte popnummers.

De avond werd spectaculair door alle 65 muzikanten afgesloten. Gezamenlijk werd het nummer De Clown van Ben Cramer uitgevoerd, wat een staande ovatie van het enthousiaste publiek opleverde. Zowel de organisatie als de beide dirigenten Jan ter Haar en Jurjen Zitman waren bijzonder tevreden over dit Slagwerk Event wat zeker een vervolg zal krijgen.