Slagwerk Event Hollandscheveld: Een ware happening.

Goede wijn behoeft geen krans. De goede wijn staat in dit geval voor de muzikale invulling en de opzet van de derde editie van het Slagwerk Event in Hollandscheveld. De krans bestaat uit de hoge verwachtingen van het publiek en de muzikanten die in alle opzichten werden waargemaakt.

Wat drie jaar geleden begon met een kleinschalig podiumoptreden voor malletbands (slagwerkgroepen) is inmiddels uitgegroeid tot een evenement wat voor herhaling vatbaar is. Voor deze derde editie van het Slagwerk Event was de rode loper uitgerold en sporthal “De Marke” in Hollandscheveld was aangekleed in herfstsfeer. De zeer professionele verlichting maakte het plaatje compleet.

Ook dit jaar waren er weer vier malletbands aanwezig: het Melodisch Slagwerk Ensemble De Bergklanken uit Ruinerwold, Juliana uit Den Ham, Crescendo uit Sleen en Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld. In een non-stop programma werd het publiek meegenomen op een gevarieerde muzikale reis die bestond uit bewerkingen van oude en nieuwe hits, dancemuziek, songfestival- en musical hits. Technisch lastige nummers als Hold the Line van Toto en Calm After the Storm van The Common Linets werd perfect gespeeld en hoog gewaardeerd door het publiek. Gevarieerd was het zeker, en door de verschillende bezettingen qua instrumentarium had ook iedere malletband zijn eigen “sound “. Hoe dan ook: De Marke schudde bij tijd en wijle op zijn grondvesten door de zware drums aangevuld met melodische- en percussie-instrumenten.

Muziek maken met slagwerkinstrumenten lijkt eenvoudig, maar het vinden van een goede balans tussen de ritmische instrumenten (o.a. snaredrum, basdrum, conga’s, bongo’s en drumstel) en melodische instrumenten (o.a. xylofoon, marimba, vibrafoon en klokkenspel) is echter een kunst op zich. De dirigenten Jan ter Haar, Bart Tip en Jurjen Zitman zijn hier ook dit keer weer met vlag en wimpel in geslaagd. Ze kunnen samen met de organisatie, die bestond uit leden van de vier deelnemende verenigingen, terugzien op een zeer geslaagd Slagwerk Event.

Een bijzondere rol was er weggelegd voor gast-drummer Pieter de Waal. Als voorbereiding op het nummer Clocks wat werd uitgevoerd door Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld, trakteerde deze getalenteerde drummer het publiek op een weergaloze drumsolo.

Image00001 Image00002 Image00003 Image00004 Image00005Het sluitstuk van de avond was een gezamenlijk optreden van alle vier de malletbands onder leiding van Jurjen Zitman. Met “Het dondert en het bliksemt” van Guus Meeuwis werd een waardig einde aan dit spectaculaire Slagwerk Event gemaakt. Voor de dirigenten en de organisatie waren er bloemen als dank voor een gigantische voorbereiding van een perfect verlopen avond, die zeker voor herhaling vatbaar is. De plannen zijn er al, de organisatie en de muzikanten zijn enthousiast: dus alle ingrediënten voor de 4e editie zijn aanwezig.