Slagwerk-Event 8 oktober 2016

flyer-slagwerkevent-2016

Slagwerk Event in Hollandscheveld

Op zaterdag 8 oktober aanstaande vindt voor de vijfde keer op rij het Slagwerk Event plaats. Iedere andere zaal in Hollandscheveld is hiervoor te klein en daarom wordt sporthal “de Marke” ook nu weer ingericht voor dit spectaculaire slagwerk evenement. Een kleine zestig slagwerkers werken mee aan deze muzikale happening.

Een malletband is een slagwerkgroep die naast de ongestemde slagwerkinstrumenten zoals grote en kleine trommels en bekkens ook gebruik maken van gestemde instrumenten zoals klokkenspel, xylofoon en marimba. Door de verschillende klankkleuren van de gestemde instrumenten ontstaat een prachtig geheel. De bezetting van een malletband bestaat veelal uit een combinatie van ongestemd en gestemd slagwerk. Deze verrassende combinatie levert een scala aan mogelijkheden op. Dat kunt u allemaal live meebeleven op 8 oktober in “de Marke”.

Eén van de deelnemende malletbands is die van onze plaatselijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin. Als initiatiefnemer van het eerste uur en grote motor achter dit evenement organiseren ze samen met malletband De Bazuin uit Schoonebeek en slagwerkgroep Energy X uit Zwartsluis dit unieke concert. De echte slagwerkliefhebber zal ook hierbij weer zijn vingers aflikken! Het concept is ieder jaar nog hetzelfde geweest. Met een nóg gevarieerder programma en een nóg hoger niveau zullen de malletbands weer verschillende muziekgenres ten gehore brengen. Het repertoire zal ook  nu weer variëren van klassieke slagwerkmuziek tot populaire hedendaagse nummers en ook de afsluiting  van deze jubileumeditie is spectaculair: een gezamenlijk nummer, uitgevoerd door alle slagwerkmuzikanten samen.

Door de fantastische medewerking van heel veel lokale sponsoren is het mogelijk geworden om er dit jaar een concert op professioneel niveau van te maken. Kortom: een avondvullend programma met muziek voor jong en oud.

 

Plaats: Sporthal “de Marke” te Hollandscheveld

Tijd: zaal open om 19:00 uur, aanvang 19:30 uur

Entree: € 5,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)