Slagwerk Event 2018

28-10-2018

Dit unieke concert in de al succesvolle reeks vond afgelopen zaterdag voor de zesde keer plaats in sporthal “de Marke” in Hollandscheveld. De hal was speciaal voor deze gelegenheid aangekleed als een heuse muziektempel en het publiek werd verwelkomd met muziek van Top100 Coverband Take7.

Liefhebbers van melodisch- en ongestemd slagwerk konden hun hart ophalen met een enorme variatie aan verschillende muziekstijlen.

Ook dit jaar hebben diverse slagwerkgroepen zich weer gepresenteerd in de sporthal. De deelnemende verenigingen waren: slagwerkensemble Apolle uit De Wijk, malletband Crescendo Sleen/malletband Excelsior Oosterhesselen en slagwerkgroep Juliana – De Bazuin Hollandscheveld/Nieuwlande in samenwerking met Take7 Meppel.

Tijdens de pauze van het Slagwerk Event heeft Take7 eigen repertoire laten horen.

Het publiek genoot zichtbaar van de gevarieerde muzikale reis die bestond uit allerlei soorten muziek. Oude hits, moderne popmuziek, bewerkingen van dancenummers maar ook nummers die speciaal geschreven zijn voor malletband werden ten gehore gebracht. Niets was te gek en het enthousiasme spatte er vanaf. Dit jaar werd het publiek ook getrakteerd op muziekstukken die gezamenlijk werden uitgevoerd door een slagwerkgroep en band.

De dirigenten Erik Zweers, Jan ter Haar, Roelf Jan Schipper, Jurjen Zitman en Take7 mogen terugzien op een geslaagd Slagwerk Event.

Het sluitstuk van de avond was een gezamenlijk optreden van alle slagwerkgroepen en Take7 onder leiding van Jurjen Zitman. Met “Narcotic” werd een spectaculair einde aan dit Slagwerk Event gemaakt.

Copyright © 1967-2017 Chr. Muziekvereniging Juliana – De Bazuin