Sfeervolle en geslaagde Kerstconcerten

Net als voor veel muzikanten in deze tijd was een drukke week voor de muzikanten van Juliana – De Bazuin. Met maar liefst 2 kerstconcerten op verschillende locaties werd het publiek in totaal andere settings getrakteerd op veel afwisselende kerstmuziek.
Op dinsdag 13 december werd samen met de Schorre Morries uit Hollandscheveld opgetreden in MFC De Opsteker in Nieuwlande en op 17 december in de Hervormde Kerk in Elim samen met organist Geert Koops uit Hollandscheveld. Twee concerten, maar allebei met een verschillend karakter.
In Nieuwlande ging een lang gekoesterde wens in vervulling door samen met gezelligheidskoor De Schorre Morries een kerstoptreden te verzorgen. Met ieder hun eigen inbreng wisten de Holandscheveldse muzikanten en zangers het publiek te boeien. De combinatie van gezellige meezingers en populaire kerstmuziek zorgde voor een ontspannen sfeer en het publiek waardeerde deze combinatie bijzonder. Twee nummers; Jingle Bells en Dreaming Of A White Christmas, werden gezamenlijk uitgevoerd. De beide dirigenten waren na afloop erg tevreden over deze samenwerking.

Een paar dagen later, in de Hervormde Kerk in Elim werd het tweede concert gehouden. Nadat twee jaar geleden de Kerst Sing Inn in Sporthal De Brug stopte besloot Juliana – De Bazuin om in afgeslankte vorm onder eigen vlag verder te gaan. Het was de bedoeling om dat dit jaar te doen in samenwerking met een band, maar helaas is dat niet gelukt. Organist Geert Koops werd bereid gevonden om de samenzang met het kerkorgel te begeleiden en zo werd het een afwisselende avond met heel veel traditionele kerstliedjes.

Aanstaande zaterdag gaat een groep blazers van Juliana – De Bazuin traditiegetrouw weer met een huifkar op pad. In de dorpen Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande wordt op verschillende plaatsen kerstmuziek gespeeld. Het begin van deze rondgang is bij Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld, waar om 22.00 uur de aftrap wordt gegeven voor de rondgang die tot diep in de nacht duurt.

2016-12-17

2016-12-13