Persbericht educatieproject

Juliana – De Bazuin start met educatieproject

Muziekvereniging Juliana – De Bazuin  start komende donderdag 28 juni met een educatieproject op basisschool Het Mozaïek in Hollandscheveld. Op deze manier wil de actieve vereniging de plaatselijke schooljeugd op een speelse manier kennis laten maken fanfaremuziek. Bij een eerder schoolproject was veel belangstelling en ook nu weer wordt verwacht dat het animo voor de gratis proeflessen groot zal zijn. Naast de lessen over blaasinstrumenten zal ook aandacht worden besteedt aan het slagwerk. Bij de beide onderdelen van de plaatselijke vereniging is weer voldoende plaats voor jonge muzikanten.

Dat fanfaremuziek een ietwat oubollig karakter heeft is volgens de dirigenten Inge Donker van het orkest en Jurjen Zitman van de malletband onterecht. Tijdens het recent gehouden voorjaarsconcert is allemaal populaire muziek gespeeld van o.a. Toto en Queen. “Dat we op straat alleen maar marsmuziek spelen doet afbreuk aan de rest van ons repertoire”, aldus voorzitter Ben de Jonge. “En daar gaan we wat aan doen. Onze malletband is al bezig met populair en herkenbare straatmuziek en in het najaar volgt het orkest. We hopen dat we dat in het nieuwe seizoen aan het publiek kunnen laten horen.”

De malletband staat sinds kort weer onder leiding van Jurjen Zitman. Hij was al eerder aan deze slagwerkgroep verbonden als dirigent, en onder zijn leiding werd op het slagwerkconcours in Hattem een eerste prijs behaald. “We gaan flink aan de weg timmeren en proberen het eerdere niveau te overtreffen” zo zegt de kersverse dirigent. Voor de noodzakelijke uitbreiding en vernieuwing van de instrumenten doet Juliana – De Bazuin op 11 juli aanstaande mee met De Smederijen in Hollandscheveld. Bij voldoende stemmen van het publiek kan o.a. een nieuwe marimba worden gekocht. De voorzitter: “We zijn een plaatselijke vereniging en willen ons op alle mogelijke manieren aan het publiek laten zien en horen. Op straat, bij kerkdiensten en bij regionale concertjes willen we onszelf en de blaasmuziek positief presenteren en daarmee laten zien dat we een belangrijk deel uitmaken van de leefbaarheid van de dorpen om ons heen.” Een vernieuwde website laat zien dat de vereniging meegaat met de tijd en klaar is voor het komende decennium. Op 17 juli aanstaande wordt s’avonds een concert verzorgd bij Weidesteijn in Hoogeveen. Dit concert is niet alleen voor de bewoners: iedereen is van harte welkom. De aanvang is om 19.30 uur. Voor meer inlichtingen over de vereniging en over de aanstaande activiteiten kunt u contact opnemen met voorzitter Ben de Jonge, telefoon: 06-53578822.

 

2 gedachten over “Persbericht educatieproject

 1. Hoezo oubollig? Meer dan 25 aanmelingen voor proeflessen waarvan 11 slagwerkers voor de malletband!
  Onze muziek is gewoon weer sexy en stoer. Met mekaar kop d´rveur en goan!!
  Hopen dat het enthousisme blijft en we weer een grote groep leerlingen kunnen opleiden.

 2. Dianne en Lianne van harte gefeliciteerd met jullie C Diploma.
  echt Toppie ik ben trots op jullie.
  Nu kan ik met een gerust hart stoppen hahaha.
  Ga zo door meiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *