Openluchtconcerten 2018

18-07-2018

De beide muziekverenigingen Irene uit Nieuweroord en Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld hebben op woensdag 11 juli en dinsdag 17 juli een tweetal gratis toegankelijke openluchtconcerten georganiseerd. Deze concerten betekenden het begin van de vakantieperiode en daarmee de afsluiting van het muzikale seizoen van de beide verenigingen.

Deze samenwerking was een logische stap in de vriendschappelijke band die er al jaren is. Al eerder werd gezamenlijk opgetreden en ook worden met regelmaat onderling muzikanten uitgewisseld ter ondersteuning bij optredens en concerten. Het orkest van Irene staat onder leiding dirigent Leo Harmsen en Juliana – De Bazuin wordt gedirigeerd door Inge Donker. Beide dirigenten zijn docent bij Scala in Hoogeveen en zijn daarmee betrokken bij de opleiding van de vele jeugdleden die bij de verenigingen spelen.

Ter gelegenheid van deze openluchtconcerten werden de twee orkesten samengevoegd tot één imposant orkest van ruim 50 muzikanten en het repertoire bestond uit voor iedereen herkenbare muziek.

Aan deze twee concerten werd meegewerkt door de malletband en de jeugdslagwerkgroep van Juliana – De Bazuin die beide onder leiding staan van Jurjen Zitman. Op woensdag 11 juli werd gespeeld in Noordscheschut bij CBS de Regenboog en op dinsdag 17 juli werd gespeeld op de parkeerplaats voor het Allee in Hollandscheveld. 

Natuurlijk was de toegang gratis en er was grote publieke belangstelling.

Copyright © 1967-2017 Chr. Muziekvereniging Juliana – De Bazuin