Muzikale rondgang kerstnacht

Traditiegetrouw trok Juliana de Bazuin in de kerstnacht weer door de dorpen Hollandscheveld, Nieuw-Moscou, Elim en Nieuwlande om kerstliederen ten gehore te brengen. Net als vorig jaar vertrokken de muzikanten per huifkar vanaf Woonzorgcentrum Beatrix voor hun jaarlijkse rondtocht. Ieder jaar weer is dit een happening waar veel mensen naar uitkijken. Tot diep in de nacht waren de kerstklanken weer door de straten te horen. Bij veel toeschouwers en muzikanten wordt hierdoor het “ultieme kerstgevoel” aangewakkerd.

Op de voorpagina van de website www.hollandscheveld.nl staat een filmpje van dit kerstnacht optreden alsmede een oud filmpje van 2 jaar geleden.

“Van de toren blazen” een oude traditie op oudejaarsavond”

Vroeger was het de traditie dat één van de leden van Juliana de Bazuin op oudejaarsavond de kerktoren van de Hervormde Kerk te Hollandscheveld beklom om vanaf daar een muzikaal signaal te laten horen. Helaas is deze traditie vanwege te weinig animo verloren gegaan.

Op de voorpagina van de website www.hollandscheveld.nl zal op oudejaarsavond 2005 omstreeks half 12 een mini-documentaire geplaatst worden met fragmenten van eerdere jaren toen deze traditie nog geeerd werd.