Malletband promoveert

Afgelopen zaterdag behaalde de malletband van Christelijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld een mooie eerste prijs op het podiumconcours voor malletbands in Hattem. Naast deze eerste prijs was het aantal punten tevens voldoende voor promotie naar de 2e divisie. Het mag duidelijk zijn dat dit een enorme opsteker is voor de muzikanten die bijna een half jaar van voorbereidingen achter de rug hebben onder leiding van hun dirigent Jurjen Zitman.

Twee weken geleden, tijdens het voorjaarsconcert van de vereniging, werd voor de eerste keer opgetreden met het concoursrepertoire en toen al was de enorme progressie die de slagwerkgroep heeft doorgemaakt duidelijk te horen. Tijdens het concours in Hattem werden 1 verplicht werk en 3 vrije nummers uitgevoerd welke door een deskundige jury werden beoordeeld op 10 verschillende onderwerpen. Hiervoor haalde de malletband van Juliana – De Bazuin gemiddeld een 8,5, genoeg dus voor promotie. Dirigent Jurjen Zitman was zichtbaar tevreden met dit resultaat, aangezien dit zijn eerste concoursdeelname als dirigent was. “Natuurlijk zijn er door de jury kritische aantekeningen gemaakt in de beoordeling, maar die hebben mij niet echt verrast. Het is een hele goede basis om op verder te gaan, maar dit hebben we toch maar mooi binnen. ” Uitgevoerd werden de nummers Massive Explosion, Africa van Toto, Flashpoint en Power Hit, waarvan de laatste het verplichte werk was.

Ook de leden waren uiteraard in hun nopjes met dit resultaat waar niet echt op gerekend, maar wel stilletjes op gehoopt werd.