Malletband behaald 2e prijs!

Op zaterdag 9 april jl. nam onze malletband onder leiding van hun instructeur Jan Groenink in de derde divisie deel aan het podiumconcours in sporthal de Marke in Hattem.

Deze deelname kan, gezien de hindernissen in de aanloop naar dit concours, de boeken in als een historisch hoogtepunt. Eigenlijk zou vorig jaar al worden deelgenomen, maar door omstandigheden moest deelname worden uitgesteld tot dit jaar. Algemeen wordt binnen de mallet-wereld de concoursdeelname als een belangrijke graadmeter gehanteerd om het prestatieniveau te toetsen.

Op 9 april was het echter eindelijk zover: in alle vroegte (07.15 uur) verzamelden de muzikanten zich achter het Jeugdcentrum om naar Hattem te vertrekken. Dankzij Michel Nijman was het mogelijk om alle instrumenten in zijn bestelbus te vervoeren. Na aankomst in Hattem mochten de instrumenten in de zaal worden opgesteld omdat onze malletband als eerste aan de beurt was. Groot voordeel hierbij was dat ook in de zaal mocht worden ingespeeld, geen gesjouw dus van inspeelruimte naar concourspodium. Hier en daar begonnen de zenuwen te werken, maar om kwart over negen mocht, na de openingswoorden van de dagvoorzitter, het spits worden afgebeten.

Na het inspeelwerk La Fiesta (een straatmars) waren de polsen los en vervolgde de malletband met Careless, een rustig nummer waarbij de dynamiek een belangrijke rol speelt. Hierna volgde het verplichte werk Round Game, zowel ritmisch als dynamisch een tricky stuk. Met hier en daar een kleine hapering werd dit nummer goed uitgevoerd. Het volgende nummer: My Little Lady werd ook goed gespeeld en daarna volgde het tweede verplichte werk Flashpoint. Afgesloten werd met Mambo, eveneens een straatmars die al een tijdje op de repertoirelijst staat. Algemeen was er een tevreden stemming onder de muzikanten en instructeur omdat naar het gevoel de nummers goed werden vertolkt. De jury waardeerde het optreden met 71 punten, goed voor een tweede prijs. Gezien de voorbereidingen mag dit een goed resultaat worden genoemd, met voldoende aandachtspunten om verder te bouwen aan de dynamiek en het samenspel.

Voor deze gelegenheid was de vaste bezetting aangevuld met Andries Bouma en Ben de Jonge die de percussie-instrumenten voor hun rekening namen.