MAESTRO VAN DE VEENDORPEN!

Wie wordt de Maestro van de Veendorpen 2022? Die vraag zal op zaterdag 29 oktober worden beantwoord tijdens ons allereerste Maestro-Concert in Het Hart van Hollandscheveld. Want op die avond organiseren we een uniek en prestigieus concert waarbij de muzikanten van ons fanfareorkest door maar liefst 6 verschillende bekende dorpsgenoten zullen worden gedirigeerd. Die kersverse dirigenten hebben allemaal twee dingen met elkaar gemeen: ze hebben nauwelijks muzikale ervaring en zijn allemaal dolenthousiast. En het is hun eigen creativiteit die dan bepaalt wie zich na afloop Maestro van de Veendorpen mag noemen en met de trofee naar huis gaat. Een professionele jury zorgt voor een onpartijdige beoordeling, maar ook u mag meestemmen!

Het idee voor dit concert komt uit de koker van onze dirigent Jan Schoonhoven, die dit bij verschillende orkesten die hij heeft gedirigeerd al heeft uitgevoerd. Goed jatten is beter dan slecht bedenken en eerlijk is eerlijk: het succes van de maestroconcerten op TV werkt aanstekelijk. De van oorsprong Britse TV-productie werd op de Nederlandse TV gepresenteerd door Frits Sissing en was een enorm succes. Onze maestro’s-in-spé zijn misschien iets minder bekend maar minstens zo enthousiast! De deelnemers aan deze eerste editie zijn Erwin Slomp, Marinus Kuik en Bert van der Weide en Joop Fidom uit Hollandscheveld, Seine de Ruiter uit Nieuw Moskou en Jan van der Sleen uit Nieuwlande. Deze nieuwbakken dirigenten leren van Jan Schoonhoven wat er komt kijken bij het dirigeren van een orkest en de eerste repetities hebben inmiddels plaatsgevonden. 

Er mocht een keuze gemaakt uit een selectie van populaire muziek en koralen. Nu al is zeker dat die keuzes verrassende zijn en dat levert een heel veelzijdig concert op. Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar bij de zaal en kosten 5 Euro. De aanvang van het Maestroconcert op 29 oktober is om 19.30 uur in Het Hart van Hollandscheveld.