Kerstconcert 2018

Sfeervol Kerstconcert in de Hervormde Kerk in Elim

Afgelopen zaterdag (15 december) hielden we in de Hervormde Kerk in Elim ons jaarlijkse kerstconcert. In een sfeervol ingerichte kerk werden de bezoekers getrakteerd op bekende en ook minder bekende kerstnummers.

Vast element van dit jaarlijks terugkerende evenement is het fanfareorkest van de onze vereniging, deze keer aangevuld met een kleine selectie van onze slagwerkformatie. En naast de slagwerkers was er dit jaar medewerking van de Gospelformatie 2-gether uit Geesbrug. Het kerstrepertoire van ons orkest mag veelzijdig worden genoemd en ieder jaar weer proberen we om verrassend voor de dag te komen.

Met de medewerking van de slagwerkgroep en 2-gether is dat ook dit jaar weer prima gelukt.

Het orkest speelde o.a. klassiekers als Lonely This Christmas van de Engelse formatie MUDD, Wonderfull Christmas Time van de eveneens Engelse formatie Wings van Paul McCartney. Daarnaast waren er verschillende medleys van populaire kerstnummers gespeeld die stuk voor stuk in de smaak vielen bij het publiek.

Een absolute topper van de slagwerkgroep was A Little Prayer die door dirigent Jurjen Zitman en Thomas Dekker samen werd uitgevoerd. Maar ook door Jurjen Zitman bewerkte arrangementen werden met de 5-koppige gelegenheidssamenstelling perfect vertolk op marimba’s en xylofoons.

De bijdrage van 2-gether bestond uit nummers uit hun eigen kerstrepertoire maar ook werd een tweetal keer samen gespeeld met het orkest.

Dit kerstconcert is een inmiddels jaarlijks terugkerend evenement op de kalender van onze vereniging. Sinds 2015 is dit een vervolg is op de kerstconcerten zoals die vele jaren in Sporthal De Brug werden gehouden. En dit was inmiddels de vierde keer op rij dat we onder eigen verantwoordelijkheid een kerstconcert in Elim organiseerden.