Kerstconcert Juliana – de Bazuin en de Schorre Morries.

Kerstconcert Juliana – de Bazuin en de Schorre Morries.

Op dinsdag 13 december aanstaande organiseren Juliana – De Bazuin en De Schorre Morries samen een gratis toegankelijk kerstconcert in het MFC in Nieuwlande. Al lange tijd bestond de wens om samen iets te organiseren en op 13 december wordt daar eindelijk gehoor aan gegeven. Als locatie is gekozen voor het MFC in Nieuwlande omdat de grote zaal zich uitstekend leent voor grotere muziekevenementen. Het geluid klinkt daar prima en er is voldoende ruimte voor het orkest en een koor om samen op te treden.

Het orkest is al aan het repeteren en ook De Schorre Morries zijn druk bezig met de voorbereidingen. Het repertoire zal bestaan uit populaire en herkenbare kerstmuziek en er zal ook voldoende mogelijkheid zijn om mee te zingen. Volgens dirigent Albert Tibben van De Schorre Morries is het best spannend: “Eigenlijk hebben we nog nooit met een fanfareorkest gezongen. Dat is best wel een hele uitdaging. Dat geeft ook wel wat druk, maar daar kunnen we best mee omgaan. We hebben er in ieder geval heel veel zin in.”
Inge Donker, dirigent van Juliana – De Bazuin is ook heel positief: “Samen met een gezelligheidskoor spelen is harstikke leuk en een meerwaarde voor het publiek. We hopen dat de zangers en zangeressen het leuk vinden, dan kunnen we nog eens vaker samen wat doen.”
Deze samenwerking is daarom best uniek: zowel het koor als ook het orkest hebben wel eens opgetreden in Nieuwlande, maar nog nooit samen. Voor het eerst sinds jaren was Juliana – De Bazuin vorig jaar weer in Nieuwlande met een kerstconcert, mede omdat er inmiddels ook heel wat leden daarvandaan komen. Het bezoekersaantal viel toen wat tegen, maar met deze combinatie hoopt men een mooie avond te kunnen verzorgen. De muzikanten en zangers hopen in ieder geval op grote belangstelling. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Een paar dagen later, op zaterdag 17 december, zal Juliana – De Bazuin in de Hervormde Kerk in Elim hun programma nog een keer uitvoeren, dit keer zonder De Schorre Morries maar wel met de medewerking van andere artiesten. Op verzoek van het publiek van vorig jaar zal daar veel gelegenheid zijn om kerstliedjes mee te zingen. Ook daar is de aanvang om 20:00 uur

p1050308 p1050323