Juliana – De Bazuin laat Hollandscheveld genieten van een sprankelende avond muziek

Aan het begin van de lente presenteerden de leden van de Christelijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin zich aan hun eigen publiek. Donateurs, genodigden  maar ook  familieleden van de muzikanten waren zaterdagavond in grote getale aanwezig om dit sprankelende voorjaarsconcert bij te wonen, en te genieten van het orkest, opleidingsorkest, leerlingen, malletband en dweilorkest Hollands Geweld .

De avond, die in het thema droeg  “Around te World”, werd traditioneel gestart door het orkest, onder leiding van Inge Donker. Het opleidingsorkest eveneens onder leiding van Inge Donker, sloot zich volledig bij het thema aan. Aangevuld met een aantal oudere muzikanten werd muziek gespeeld uit een zestal landen van over de gehele wereld.

Ook de beginnende blazers van de vereniging, die zes maanden geleden nog een noot konden lezen, speelden aansluitend in het programma een zestal kinderliedjes onder leiding van een zichtbaar enthousiaste Albert Tibben en leverden hiermee een zeer verrassende prestatie, gezien de korte tijd dat ze nog maar musiceren.

Onder leiding van Jurjen Zitman gaf de malletband, als laatste voor de pauze, een spectaculair optreden weg. Duidelijk was te merken dat er heel veel groei en potentie in deze groep zit, wat ze later dit jaar nog eens zullen laten horen tijdens een groot slagwerk-event op 25 oktober.

Met een daverend optreden van dweilorkest Hollands Geweld werd een welverdiende de pauze ingeluid.

Dat er met een bezemsteel en met een omgekeerde plastic beker aanstekelijke slagwerkmuziek gemaakt kan worden werd na de pauze bewezen door de leerlingen van de malletband die, onder leiding van Jurjen Zitman, o.a de op het moment zo bekende “Cup-song speelden”. Voor deze junioren was het hun eerste optreden in een hopelijk lange reeks, en tevens hun eerste gezamenlijke optreden met de malletband en zangers. Met nummers als “Rolling in the Deep” en “Marry Me” sloot de malletband hun bijdrage aan de avond af. Als afsluiter van de avond betrad nogmaals het orkest het podium, om de avond met zeer populaire en actuele muziek als “Set fire to the Rain” en “Viva la Vida”af te sluiten.

In het openingswoord vertelde de jubilerende voorzitter Ben De Jonge (dit jaar veertig jaar muzikant) dat de, een aantal jaren geleden, ingezette koers van scholenbezoeken en een wellicht  eigen(-wijze) manier van jeugdopleiding met behulp van dirigenten Inge Donker en Jurjen Zitman  met daarnaast een ervaren oud muzikant Albert Tibben tot succes kan leiden. Deze woorden, bleek in de loop van de avond, kregen kracht bijgezet door de verrassende en zeer muzikale optredens van deze grote groep leerlingen. Naast Ben de Jonge werd ook Carina Schonewille gehuldigd. Zij is dit jaar 25 jaar muzikant bij Juliana De Bazuin. Destijds begon zij als minirette en is inmiddels een gewaardeerd lid van de malletband. Namens de voorzitter werd haar het hierbij behorende insigne van de Christelijke Muziekbond uitgereikt.

Het concert was een zeer afwisselende avond, vol met muziek van een zichtbaar jeugdig Juliana – De Bazuin.