JUBILEUMCONCERT KENDE VELE HOOGTEPUNTEN

14-05-2017Zaterdag 13 mei 2017 hielden we na een lange en gedegen voorbereiding ons 50-jarig jubileumconcert. Onze in 1967 opgerichte vereniging, ontstaan uit de fusie van Juliana uit Nieuwlande (1921) en De Bazuin uit Hollandscheveld (1930) beleefde tijdens dit concert veel hoogtepunten, waarvan de uitreiking van de Koninklijke Erepenning door Commissaris van de Koning Jozias van Aartsen er slechts één van was.
Sporthal De Marke was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een muziektempel: sfeervol en professioneel verlicht, waardoor ieder verenigingsonderdeel uitstekend tot zijn recht kwam. In een doorlopend programma werden de ruim 250 aanwezige gasten meegenomen op een muzikale reis door allerlei verschillende muziekstijlen, afgewisseld met ludieke sketches van Alet Dekker en Anita Kikkert. En aan het einde van de avond waren er alleen maar superlatieven.

Zowel bij aanvang als aan het slot lieten ons orkest en onze malletband horen dat het goed zit met de onderlinge samenwerking en dat de verschillende disciplines prima bij elkaar passen. Met name onze malletband steeg zaterdag boven zichzelf uit. Uiteraard met hun eigen bijdragen, maar nog meer door verrassende samenwerkingen met verschillende blazers en The New College Band uit Groningen. Zonder al te diep op verschillende nummers in te gaan was de vertolking van “The Sound of Silence”, met de medewerking van solisten Bertine Meijer en Sabrina Vermaning het nummer wat het meeste tot de verbeelding sprak.

Ook de bijdragen van het opleidingsorkest, de jeugdslagwerkgroep en de jongste leerlingen van het orkest waren de momenten waarbij zichtbaar de opmars naar een volgend jubileum is ingezet. Het jeugdbeleid neemt binnen onze vereniging een belangrijke plaats in en nooit waren er meer jonge leerlingen betrokken bij de vereniging dan nu. Deze vorm van jeugdbeleid zal ook in de nabije toekomst een belangrijke rol gaan spelen in de latere ontwikkeling van onze vereniging.

Naast de Commissaris van de Koning waren ook burgemeester Karel Loohuis en wethouder van cultuur en locoburgemeester Erik Giethoorn aanwezig bij dit bijzondere concert. We waren allemaal  uiterst verrast door de uitreiking van de Koninklijke Erepenning die door onze trotse voorzitter Ben de Jonge dankbaar in ontvangst werd genomen. En daarmee is Juliana – De Bazuin de eerste vereniging in Hollandscheveld die deze bijzondere eer te beurt valt. Een 50-jarig jubileum is een bijzondere mijlpaal en de heer van Aartsen prees ons om zijn maatschappelijke betrokkenheid en inzet bij de verschillende festiviteiten. Bovendien was hij aangenaam verrast door de professionele aanpak van dit concert.

Een fantastische avond, om met plezier aan terug te denken. Ons 50 jarig jubileumconcert was er één met een gouden randje. Tevreden publiek en trotse leden: we mogen samen met het 7-koppige organisatiecomité terugkijken op een zeer geslaagd jubileumconcert waar eigenlijk helemaal niets fout ging.

Bijzondere aandacht was er voor Tinie Woltinge, die als enige lid van onze vereniging de fusie heeft meegemaakt. Burgemeester Loohuis overhandigde haar een mooie bos bloemen.

Copyright © 1967-2017 Chr. Muziekvereniging Juliana – De Bazuin