GESLAAGD ZOMERCONCERT (18-06-2022)

Op zaterdag 18 juni 2022 hielden we in het MFC in Nieuwlande ons Zomerconcert. En dat concert was een aaneenschakeling van muzikale- en persoonlijke hoogtepunten. Het eerste hoogtepunt was toch wel dat we na ruim 2 jaar weer mocht spelen voor publiek, het tweede hoogtepunt was dat de zaal vol zat met publiek, meer dan op was gerekend. 

Natuurlijk mochten we terugkijken op een degelijke voorbereiding, er kon immers in de Corona-tijd vaak wel gerepeteerd worden. En dus was er ruimte genoeg voor onze slagwerkers en blazers om de puntjes op de i te zetten. De slagwerkgroep pakte flink uit met veel variatie in hun repertoire en had daarbij ook een aantal nummers ingestudeerd waarbij de spectaculaire lichtshow prima tot zijn recht kwam. Heel bijzonder was een bewerking van het nummer Narcotic waarbij gebruik werd gemaakt van een zogenaamde laser-harp. Door onderbreking van de geprojecteerde laserstralen werd synthesizermuziek gecombineerd met het kenmerkende geluid van marimba’s en xylofoons: qua timing een lastig stuk, maar prima uitgevoerd door Jurjen Zitman en onze slagwerkers.

Een ander muzikaal hoogtepunt was de combinatie van ons blaasorkest met de nieuwe dirigent Jan Schoonhoven. Het orkest heeft onder zijn bezielende leiding al veel progressie gemaakt en dat was te horen bij de verschillende nummers. Met name Voice of the Vikings en The Blues Factory vielen erg in de smaak bij het publiek. Maar ook bij de andere nummers was de vooruitgang in de muzikaliteit duidelijk merkbaar en het orkest lijkt onder de leiding van Jan alleen maar beter te worden. Onze debuterende dirigent was in ieder geval zichtbaar tevreden met de prestaties van de blazers en liet na afloop weten dat er nog veel meer progressie mogelijk is: en dat belooft nog veel goeds voor de toekomst.

Er was deze avond nog een debuut en daarbij een persoonlijk hoogtepunt: dit was ook het eerste optreden voor de nieuwe voorzitter Ronald Kroesen. Een persoonlijk hoogtepunt omdat hij met zijn optreden liet zien dat hij een waardig voorzitter is, maar ook omdat hij bij zijn debuut meteen twee leden mocht huldigen voor jarenlang trouw lidmaatschap. Hetty van Groningen voor maar liefst 40 jaar, en Marja Lichtendonk voor 25 jaar lidmaatschap. Beide leden werden toegesproken en in het zonnetje gezet.

Een bijzonder concert: in vele opzichten. In een drukke post-corona tijd waarbij ontzettend veel te doen is op muzikaal gebied was het erg mooi dat zoveel mensen de weg wisten te vinden naar ons zomerconcert. Maar ook ons enthousiasme en de sfeer binnen de vereniging waren voelbaar gedurende de voorbereidingen en de uitvoering. Nieuwe optredens en concerten zijn in voorbereiding: wij zijn springlevend!