Geslaagd voorjaarsconcert!!

Met Thank You For The Music en een daverend applaus van het publiek sloot onze vereniging afgelopen zaterdag in een overvol Jeugdcentrum te Hollandscheveld haar jaarlijkse voorjaarsconcert af.

Een feestelijke, muzikaal hoogstaande en zeer geslaagde avond met zelfs een jubilaris, Bernhard Kreeft, die al 25 jaar bij onze vereniging speelt.

Het programma was dit jaar weer een zeer gevarieerd, met een uiteenlopend repertoire aan muziekstukken.

Buiten werd het publiek verwelkomd door Dweilorkest Hollands Geweld dat een lekker opwarmertje en de aftrap voor de rest van de avond gaf. Het traditionele Psalm 150 dat elk jaar bij aanvang van het voorjaarsconcert gespeeld wordt, werd dit jaar op originele wijze vertolkt door Monique Winkel en Jurjen Zitman die dit speelden op concertmarimba. Het orkest van de vereniging zette het programma hierna voort met Machtig God Sterke Rots, Song and Dance, Like a Child en A Northern Celebration. Jan Meijer onderbrak dit optreden voor de huldiging van de jubilaris.

Na deze zeer geslaagde opening, waarin de weken van voorbereiding duidelijk hoorbaar waren, vervolgden de leerlingen het programma. Al gauw was duidelijk hoe goed de jeugdige leerlingen van zowel orkest als malletband, in de korte tijd dat ze nog maar les hebben, al kunnen spelen.

De malletband van de vereniging onder leiding van dirigent Jurjen Zitman betrad als laatste voor de pauze het podium en verzorgde een spetterend optreden met de stukken A Caveman told Me, Here comes the Sun en Hold the Line.

Na de pauze kon de malletband het programma vervolgen. Met de nummers Ai se eu te Pego, The Lion sleeps Tonight en De Clown zetten zij nogmaals een daverend optreden neer.

Het orkest mocht voor de laatste keer tijdens dit concert het podium betreden, om zo naar de finale van deze avond toe te werken. Met de nummers Une belle Histoire, Ever so Samba en Deep Purple Medly werd het succes van het eerste optreden van deze avond voortgezet.

Voor het spelen van het eerdergenoemde finalenummer, Thank you for the Music, voegde de malletband zich bij het orkest om als één vereniging zich nog eenmaal te presenteren aan het publiek dat zichtbaar genoten had en enthousiast was over deze avond.

Het is duidelijk te horen dat er nog steeds een stijgende muzikale lijn zit in onze vereniging.