Geslaagd Voorjaarsconcert 2015

Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor de leden van Christelijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin: hun voorjaarsconcert met dit keer als thema “Concerto d’Amore”. Donateurs en genodigden  maar ook  familieleden van de muzikanten waren afgelopen zaterdagavond in grote getale aanwezig om dit verassende voorjaarsconcert bij te wonen. Onder de genodigden waren burgemeester Karel Loohuis met zijn vrouw die, ondanks drukke werkzaamheden, genoten van de verschillende muziekstijlen.

Eén ding werd duidelijk gedurende het concert: de jeugd neemt een centrale plaats in binnen de vereniging. Verschillende optredens van jonge blazers en slagwerkers waren verweven in het programma. Met medewerking van de plaatselijke basisscholen is een manier ontwikkeld om jonge mensen bekend te maken met blaas- en slagwerkmuziek. De eigen(-wijze) manier van jeugdopleiding met behulp van dirigenten Inge Donker en Jurjen Zitman met daarnaast de ervaren oud muzikant Albert Tibben blijkt een succesvolle formule te zijn en begint na ruim twee jaar duidelijk zijn vruchten af te werpen. Momenteel zijn er 18 jonge slagwerkers en blazers in opleiding.

De malletband o.l.v. Jurjen Zitman en het grote orkest o.l.v. Inge Donker speelden beiden hun bijdragen. Grotendeels geïnspireerd op het thema lieten ze daarmee horen waar gedisciplineerd oefenen toe kan leiden. Natuurlijk verloopt tijdens een optreden alles niet vlekkeloos: er wordt wel eens een inzetje gemist en een verkeerde noot gespeeld, maar vaak zijn het alleen de dirigenten die dat opvalt. Het aanwezige publiek merkte dat nauwelijks en genoot zichtbaar van alles wat zich op het podium afspeelde. Ook dweilorkest Hollands Geweld mocht rekenen op enthousiaste reacties. Met vrolijke feestmuziek werd de pauze ingeluid en was er even rust voor de muzikanten.

Aandacht was er voor een tweetal jubilarissen. Jarno van Goor, slagwerker bij de malletband werd gehuldigd met het zilveren bondsinsigne van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Lammien Tibben-Nijstad, saxofonist bij het orkest én melodisch slagwerker bij de malletband kreeg het gouden bondsinsigne opgespeld door voorzitter Ben de Jonge. Zij is maar liefst 40 jaar lid van Juliana – de Bazuin! Natuurlijk waren er bloemen voor de jubilarissen.

Het concert was een afwisselende avond, vol met muziek van een zichtbaar jeugdig Juliana – De Bazuin.