Geslaagd Solistenconcours Juliana – de Bazuin.

ASolistenconcours 2014fgelopen zaterdag werd in het Jeugdcentrum in Hollandscheveld het jaarlijkse solistenconcours van Muziekvereniging Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld gehouden.

De jongste muzikanten van Juliana – De Bazuin maakten hun opwachting voor familie, vrienden en andere leden van de vereniging. Voor een aantal van hen was dit hun debuut en dat was te merken aan de zenuwachtige reacties voor aanvang van hun optreden.

Maar liefst 11 jonge muzikanten namen deel aan dit jaarlijks terugkerende evenement en werden beoordeeld door jurylid Joop Thijssen, ervaren muzikant en dirigent, en oud-trompettist van de Johan Willem Frisokapel uit Assen.

Het solistenconcours werd afgetrapt met een optreden van het opleidingsorkest van Juliana – De Bazuin onder leiding van gelegenheidsdirigent Bertine Meijer.

Door de leerlingen werd gespeeld in 3 categorieën: beginnende slagwerkers, beginnende blazers en gevorderde blazers. In iedere categorie was een beker te winnen en voor alle andere deelnemers was er een leuke herinnering. Bij de beginnende slagwerkers mocht Thomas Dekker de beker mee naar huis nemen, bij de beginnende blazers was Nine de Jonge de gelukkige en bij de gevorderde blazers sleepte Ilse Vos de beker in de wacht. Volgens Joop Thijssen, die al meerdere keren heeft gejureerd, was ook nu weer te merken dat er het niveau ten opzichte van vorig jaar is gestegen. Dat betekent dat de toekomst van de vereniging er goed uitziet en dat gerekend kan worden op goed opgeleide nieuwe aanwas voor zowel malletband als orkest.