Geslaagd muziekproject Scala

Het muziekproject dat op 20 en 27 mei in Nieuwlande, Elim en Hollandscheveld werd georganiseerd door Scala uit Hoogeveen en Christelijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld was een overweldigend succes. In de 3 dorpen waren alle leerlingen van groep 5 uitgenodigd en deze konden op een ontspannen manier kennis maken met fanfaremuziek. In Nieuwlande en Elim werden de scholen bezocht en in Hollandscheveld was het Jeugdcentrum de plaats van handeling.

Een aantal blaas- en slagwerkdocenten van Scala gaven deze klassikale lessen met de bedoeling de jeugd te interesseren voor deze tak van muziekbeoefening. En niet zonder succes. Meer dan 90 leerlingen namen deel aan het project waarvan er zich uiteindelijk ruim 35 hebben aangemeld voor een gratis individuele proefles. Het enthousiasme van de leerlingen was aanstekelijk en het waren volgens de docenten bijzonder plezierige ochtenden die zeker de moeite van het herhalen waard zijn. Eerder al werden in Hoogeveen en Nieuweroord al dergelijke projecten gehouden en ook daar was de belangstelling groot, maar voor deze drie dorpen waren de verwachtingen hoog gespannen.

Voorzitter Jan Meijer van Juliana – De Bazuin was in Hollandscheveld aanwezig en prees de inzet en de aanpak van de muziekschool. Jan Meijer: “Met ons jubileumconcert van vorig jaar en de promotie van onze malletband naar de 2e afdeling in april van dit jaar hebben we aardig aan de weg getimmerd met onze vereniging. Natuurlijk heeft dat aantrekkingskracht, maar met de enthousiaste aanpak van de mensen van Scala hebben we nóg meer te bieden. Als ik niet al muzikant was, zou ik het nu zeker worden!”. Na de proeflessen die nu volgen hoopt Juliana – De Bazuin wat nieuwe aanwas voor haar malletband en orkest te krijgen. Met dit muziekproject snijdt dat mes hopelijk aan twee kanten: nieuwe leden voor de fanfare én nieuwe leerlingen voor Scala. Dit geldt niet allen voor jonge muzikanten, maar ook ouderen die al eens muziek hebben gemaakt en zijn gestopt zijn altijd welkom bij zowel Juliana – De Bazuin als bij Scala.