Drukke muziekweek wordt afgesloten met stemmige avondzangdienst

Op donderdagavond, vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagavond gaven de muzikanten van Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld acte de prescence bij allerlei verschillende  verenigingsactiviteiten.

Op donderdagavond was het jaarlijkse solistenconcours in het Jeugdcentrum in Hollandscheveld. Onder grote publieke belangstelling waren er zestien optredens waarbij jong en oud (een zevenjarige drumster en een zestigjarige hoornspeelster) op een groot (bas) maar ook op een klein instrument (triangel) hun muzikale kunnen ten gehore brachten. Onder leiding van de beide dirigenten Inge Donker en Jurjen Zitman, respectievelijk dirigent van het grote orkest en dirigent van de malletband en de deskundige jury Joop Thijssen kunnen de leden van Juliana De Bazuin terugzien op een zeer geslaagde muzikale avond.

Vrijdagmiddag waren een aantal muzikanten samen met Inge Donker te gast op de basisschool De Palm in Elim.

Ook nu waren de instrumenten meegenomen en konden de leerlingen van groep 5 en 6 na een korte inleiding van de beide dirigenten kennis maken met allerlei soorten blaasinstrumenten. Het doel was uiteraard om de belangstelling voor blaas- en slagwerkmuziek aan te wakkeren. Het enthousiasme was groot onder de leerlingen van De Palm. Mochten u of uw kind ook interesse hebben in blaasmuziek dan hoeft u niet te wachten tot een volgend educatieproject. U bent uiteraard van harte welkom op een van onze repetitieavonden (op dinsdagavond fanfareorkest  en op donderdag de malletband; beiden in het Jeugdcentrum) .

Zaterdagmorgen ging Hollands Geweld al vroeg richting Almere centrum waar Sinterklaas onder grote publieke belangstelling door het Zwarte Pietenorkest werd ingehaald . Vrolijke Sinterklaasdeuntjes en spectaculaire stunts zorgden ervoor dat jong en oud een onvergetelijke middag heeft gehad.

Op zondagavond werd dit drukke muzikale weekend afgesloten met de begeleiding van een zangdienst in de Hervormde Kerk in Hollandscheveld. Als thema had dominee Peschar “Stilte na de storm” gekozen. De liederenkeuze was hier op aangepast. Een aantal stormachtige en drukke muzikale dagen werd afgesloten in de rust en sereniteit van deze kerkzangdienst die door velen werd bezocht. Op 15 december speelt het orkest bij hun volgende optreden in De Brug in Elim tijdens het jaarlijkse kerstconcert.