Bewoners Weidesteyn genieten van zomeravondconcert

Persbericht op de site regiohoogeveen.nl, nijsnet.nl en krantvanhoogeveen.nl

Hoogeveen – Dinsdagavond 17 juli was het een muzikale happening op het plein voor Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn, onderdeel van Zorgpalet. Het orkest en de malletband van Christelijke Muziekvereniging Juliana de Bazuin gaven een zomeravondconcert voor alle bewoners, cliënten en bezoekers van Weidesteyn.

Het was nog even spannend of de donkere buien boven Hoogeveen zouden wegdrijven, maar gelukkig waren de weergoden de muzikanten en toehoorders gunstig gezind; ’s avonds was het droog. Zo’n honderd mensen genoten van het anderhalf uur durende concert in de buitenlucht.

Het programma was gevarieerd: van Beatles-klassiekers als ‘Hey Jude’ en ‘Yesterday’ tot meezingers van weleer. Dirigenten Inge Donker en Jurjen Zitman betrokken de bewoners bij de muziek en het publiek zong uit volle borst liedjes als ‘Het avondklokje’ en ‘In een blauw geruite kiel’ mee.

Het was de eerste keer dat Weidesteyn een zomeravondconcert in de openlucht organiseerde. Alieta Dekker, activiteitenbegeleider bij Zorgpalet, is enthousiast: “Het was een groot succes, de bewoners hebben genoten van dit avondje uit. Dit gaan we dan ook zeker vaker doen!”