13 mei 2017 Jubileum concert

2017 is het jaar dat wij het 50 jarige jubileum van onze muziekvereniging vieren.
Het was dat beide verenigingen Juliana uit Nieuwland en De Bazuin uit Hollandscheveld officieel fuseerden naar 1 vereniging.
Onze vereniging is door de jaren heen gegroeid tot een bloeiend geheel met een groot fanfare orkest, een toonaangevende malletband, voor beide afdelingen steeds maar groeiende opleidingsgroepen en een aansprekende dweilorkest.

Daar zijn we oprecht trots op!

Op 13 mei aanstaande vieren dit groots met een jubileumconcert in Sporthal de Marke .

Sfeervolle en geslaagde Kerstconcerten

Net als voor veel muzikanten in deze tijd was een drukke week voor de muzikanten van Juliana – De Bazuin. Met maar liefst 2 kerstconcerten op verschillende locaties werd het publiek in totaal andere settings getrakteerd op veel afwisselende kerstmuziek.
Op dinsdag 13 december werd samen met de Schorre Morries uit Hollandscheveld opgetreden in MFC De Opsteker in Nieuwlande en op 17 december in de Hervormde Kerk in Elim samen met organist Geert Koops uit Hollandscheveld. Twee concerten, maar allebei met een verschillend karakter.
In Nieuwlande ging een lang gekoesterde wens in vervulling door samen met gezelligheidskoor De Schorre Morries een kerstoptreden te verzorgen. Met ieder hun eigen inbreng wisten de Holandscheveldse muzikanten en zangers het publiek te boeien. De combinatie van gezellige meezingers en populaire kerstmuziek zorgde voor een ontspannen sfeer en het publiek waardeerde deze combinatie bijzonder. Twee nummers; Jingle Bells en Dreaming Of A White Christmas, werden gezamenlijk uitgevoerd. De beide dirigenten waren na afloop erg tevreden over deze samenwerking.

Een paar dagen later, in de Hervormde Kerk in Elim werd het tweede concert gehouden. Nadat twee jaar geleden de Kerst Sing Inn in Sporthal De Brug stopte besloot Juliana – De Bazuin om in afgeslankte vorm onder eigen vlag verder te gaan. Het was de bedoeling om dat dit jaar te doen in samenwerking met een band, maar helaas is dat niet gelukt. Organist Geert Koops werd bereid gevonden om de samenzang met het kerkorgel te begeleiden en zo werd het een afwisselende avond met heel veel traditionele kerstliedjes.

Aanstaande zaterdag gaat een groep blazers van Juliana – De Bazuin traditiegetrouw weer met een huifkar op pad. In de dorpen Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande wordt op verschillende plaatsen kerstmuziek gespeeld. Het begin van deze rondgang is bij Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld, waar om 22.00 uur de aftrap wordt gegeven voor de rondgang die tot diep in de nacht duurt.

2016-12-17

2016-12-13

 

 

 

 

 

 

 

Slagwerk-Event 8 oktober 2016

flyer-slagwerkevent-2016

Slagwerk Event in Hollandscheveld

Op zaterdag 8 oktober aanstaande vindt voor de vijfde keer op rij het Slagwerk Event plaats. Iedere andere zaal in Hollandscheveld is hiervoor te klein en daarom wordt sporthal “de Marke” ook nu weer ingericht voor dit spectaculaire slagwerk evenement. Een kleine zestig slagwerkers werken mee aan deze muzikale happening.

Een malletband is een slagwerkgroep die naast de ongestemde slagwerkinstrumenten zoals grote en kleine trommels en bekkens ook gebruik maken van gestemde instrumenten zoals klokkenspel, xylofoon en marimba. Door de verschillende klankkleuren van de gestemde instrumenten ontstaat een prachtig geheel. De bezetting van een malletband bestaat veelal uit een combinatie van ongestemd en gestemd slagwerk. Deze verrassende combinatie levert een scala aan mogelijkheden op. Dat kunt u allemaal live meebeleven op 8 oktober in “de Marke”.

Eén van de deelnemende malletbands is die van onze plaatselijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin. Als initiatiefnemer van het eerste uur en grote motor achter dit evenement organiseren ze samen met malletband De Bazuin uit Schoonebeek en slagwerkgroep Energy X uit Zwartsluis dit unieke concert. De echte slagwerkliefhebber zal ook hierbij weer zijn vingers aflikken! Het concept is ieder jaar nog hetzelfde geweest. Met een nóg gevarieerder programma en een nóg hoger niveau zullen de malletbands weer verschillende muziekgenres ten gehore brengen. Het repertoire zal ook  nu weer variëren van klassieke slagwerkmuziek tot populaire hedendaagse nummers en ook de afsluiting  van deze jubileumeditie is spectaculair: een gezamenlijk nummer, uitgevoerd door alle slagwerkmuzikanten samen.

Door de fantastische medewerking van heel veel lokale sponsoren is het mogelijk geworden om er dit jaar een concert op professioneel niveau van te maken. Kortom: een avondvullend programma met muziek voor jong en oud.

 

Plaats: Sporthal “de Marke” te Hollandscheveld

Tijd: zaal open om 19:00 uur, aanvang 19:30 uur

Entree: € 5,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Muziek in de kerstnacht

Velen kijken er ieder jaar weer naar uit: de nachtelijke rondgang van de muzikanten van Juliana – de Bazuin in de kerstnacht. Ook dit jaar gaan de orkestleden weer op pad om kerstliederen te spelen op verschillende plaatsen in Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande. Een traditie die al jaren in ere wordt gehouden. Hoe die traditie is ontstaan weet niemand meer, maar dat het een optreden is waar veel belangstelling voor is blijkt ieder jaar weer uit de vele luisteraars. Eerder nog met verschillende auto’s, maar de laatste jaren wordt gebruik gemaakt van een huifkar om de muzikanten te vervoeren. Dit jaar wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de huifkar van de familie van de Wetering aan het Zuideropgaande. Het is in al die jaren maar 1 keer voorgekomen dat deze rondgang vanwege het barre weer niet door kon gaan, de omstandigheden waren toen simpelweg veel te gevaarlijk. Veel mensen rekenen echter op de komst van de muzikanten en ondanks het soms late uur is de belangstelling groot.

Op 24 december begint de rondgang om 22.00 uur met een kort optreden bij WZC Beatrix. Vervolgens worden de dorpen Hollandscheveld, Nieuw Moscou (Plm 23.20 uur), Elim (Plm. 0.00 uur) en Nieuwlande (Plm 01.00 uur) in deze volgorde bezocht.

Speelschema Kerstnacht

HOLLANDSCHEVELD 22.00 uur       

 1. Start WZC Beatrix
 2. Hollandscheveldse Opgaande
 3. Kruising Otto Zomerweg – Doorsnijding
 4. Hendrik Raakweg (parkeerplaats ’t Allee)
 5. Hoek Zandwijkstraat – Gagelstraat
 6. Vijver de Boeten
 7. Hoek Kraaiheidestraat – Dopheidestraat
 8. Veldrus
 9. Hoek Jan WIntersdijkje – Riegshoogtendijk
 10. Kruising Zuideropgaande – Carstensdijk
 11. Zuideropgaande (thv van de Wetering)
 12. Zuideropgaande (thv de school)

ELIM 0.00 uur

 1. Hoek Prieswijk – Carstensdijk
 2. Prieswijk (Oostzijde: hofje bejaardenwoning)
 3. Hoek Prieswijk – Perebomenweg
 4. Hoek Zondervanstraat – Bartlemastraat
 5. Hoek het Hoosvat – de Richter
 6. Hoek de Vaarboom – het Hoosvat
 7. Kruising Perebomenweg – Brugstraat

NIEUWLANDE 01.00 uur

 1. Brugstraat (Bord Nieuwlande)
 2. Hoek Brugstraat – Johannes Poststraat
 3. Johannes Poststraat (Gereformeerde Kerk)
 4. Hoek Boerdijk – Bernhardlaan
 5. Hoek Oostopgaande – Zonnedauw

Spectaculair Slagwerk Event in Hollandscheveld 10 oktober 2015

Spectaculair Slagwerk Event in Hollandscheveld

Wegens het grote succes van vorig jaar wordt op zaterdag 10 oktober 2015 voor de vierde keer op rij een spectaculair slagwerk evenement georganiseerd. De vier malletbands organiseren samen dit geweldige concert. En ook deze keer zal sporthal “de Marke” in Hollandscheveld weer worden omgebouwd tot een echte concertzaal, waarbij de slagwerkliefhebber zijn vingers zal aflikken! Met een nóg gevarieerder programma en een nóg hoger niveau zullen vier malletbands diverse genres ten gehore brengen. Het muziekaanbod zal variëren van klassieke tot populaire hedendaagse muziek en de afsluiting is spectaculair: een gezamenlijk nummer, uitgevoerd door ruim 60 slagwerkmuzikanten. Door de geweldige medewerking van heel veel sponsoren is het mogelijk geworden om er dit jaar een concert op professioneel niveau van te maken. Kortom: een avondvullend programma met muziek voor jong en oud.

Met medewerking van:

Malletband Juliana-De Bazuin Hollandscheveld/Nieuwlande,

Malletband Crescendo Sleen,

MSE de Bergklanken Ruinerwold/Koekange en

Slagwerkgroep Energy X, Zwartsluis

 

Plaats: Sporthal “de Marke” te Hollandscheveld

Tijd: zaal open om 19:00 uur, aanvang 19:30 uur

Entree: € 5,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)

 

Spectaculair Slagwerk Event in Hollandscheveld

Flyer Slagwerkevent 2014Wegens het grote succes van vorig jaar wordt op zaterdag 25 oktober 2014 voor de derde keer op rij een spectaculair slagwerk evenement georganiseerd. De vier malletbands organiseren samen dit geweldige concert. En ook deze keer zal sporthal De Marke in Hollandscheveld weer worden omgebouwd tot een echte concertzaal, waarbij de slagwerkliefhebber zijn vingers zal aflikken! Met een nóg gevarieerder programma en een nóg hoger niveau zullen vier malletbands diverse genres ten gehore brengen.Het muziekaanbod zal variëren van klassieke tot populaire hedendaagse muziek en de afsluiting is spectaculair: een gezamenlijk nummer, uitgevoerd door ruim 60 slagwerkmuzikanten.

Door de geweldige medewerking van heel veel sponsoren is het mogelijk geworden om er dit jaar een concert op professioneel niveau van te maken.

Kortom: een avondvullend programma met muziek voor jong en oud.

 

Met medewerking van:

Malletband Juliana-De Bazuin Hollandscheveld/Nieuwlande,

Malletband Crescendo Sleen,

Malletband Juliana Den Ham en

MSE de Bergklanken Ruinerwold/Koekange

 

Plaats: Sporthal ”de Marke” te Hollandscheveld

Tijd: zaal open om 19:00 uur, Aanvang 19:30 uur

Entree: € 5,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Juliana – De Bazuin laat Hollandscheveld genieten van een sprankelende avond muziek

Aan het begin van de lente presenteerden de leden van de Christelijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin zich aan hun eigen publiek. Donateurs, genodigden  maar ook  familieleden van de muzikanten waren zaterdagavond in grote getale aanwezig om dit sprankelende voorjaarsconcert bij te wonen, en te genieten van het orkest, opleidingsorkest, leerlingen, malletband en dweilorkest Hollands Geweld .

De avond, die in het thema droeg  “Around te World”, werd traditioneel gestart door het orkest, onder leiding van Inge Donker. Het opleidingsorkest eveneens onder leiding van Inge Donker, sloot zich volledig bij het thema aan. Aangevuld met een aantal oudere muzikanten werd muziek gespeeld uit een zestal landen van over de gehele wereld.

Ook de beginnende blazers van de vereniging, die zes maanden geleden nog een noot konden lezen, speelden aansluitend in het programma een zestal kinderliedjes onder leiding van een zichtbaar enthousiaste Albert Tibben en leverden hiermee een zeer verrassende prestatie, gezien de korte tijd dat ze nog maar musiceren.

Onder leiding van Jurjen Zitman gaf de malletband, als laatste voor de pauze, een spectaculair optreden weg. Duidelijk was te merken dat er heel veel groei en potentie in deze groep zit, wat ze later dit jaar nog eens zullen laten horen tijdens een groot slagwerk-event op 25 oktober.

Met een daverend optreden van dweilorkest Hollands Geweld werd een welverdiende de pauze ingeluid.

Dat er met een bezemsteel en met een omgekeerde plastic beker aanstekelijke slagwerkmuziek gemaakt kan worden werd na de pauze bewezen door de leerlingen van de malletband die, onder leiding van Jurjen Zitman, o.a de op het moment zo bekende “Cup-song speelden”. Voor deze junioren was het hun eerste optreden in een hopelijk lange reeks, en tevens hun eerste gezamenlijke optreden met de malletband en zangers. Met nummers als “Rolling in the Deep” en “Marry Me” sloot de malletband hun bijdrage aan de avond af. Als afsluiter van de avond betrad nogmaals het orkest het podium, om de avond met zeer populaire en actuele muziek als “Set fire to the Rain” en “Viva la Vida”af te sluiten.

In het openingswoord vertelde de jubilerende voorzitter Ben De Jonge (dit jaar veertig jaar muzikant) dat de, een aantal jaren geleden, ingezette koers van scholenbezoeken en een wellicht  eigen(-wijze) manier van jeugdopleiding met behulp van dirigenten Inge Donker en Jurjen Zitman  met daarnaast een ervaren oud muzikant Albert Tibben tot succes kan leiden. Deze woorden, bleek in de loop van de avond, kregen kracht bijgezet door de verrassende en zeer muzikale optredens van deze grote groep leerlingen. Naast Ben de Jonge werd ook Carina Schonewille gehuldigd. Zij is dit jaar 25 jaar muzikant bij Juliana De Bazuin. Destijds begon zij als minirette en is inmiddels een gewaardeerd lid van de malletband. Namens de voorzitter werd haar het hierbij behorende insigne van de Christelijke Muziekbond uitgereikt.

Het concert was een zeer afwisselende avond, vol met muziek van een zichtbaar jeugdig Juliana – De Bazuin.

 

 

Voorjaarsconcert 15 Maart 2014

Op zaterdag 15 maart a.s. houdt Chr. Muziekvereniging Juliana-De Bazuin haar jaarlijkse voorjaarsconcert in het “Jeugdcentrum” te Hollandscheveld.

Net als voorgaande jaren belooft het ook dit jaar weer een zeer muzikale en gevarieerde avond te worden, met een grote verscheidenheid aan muziek.
Deze avond zullen de vaste onderdelen van de vereniging, het orkest onder leiding van Inge Donker, de malletband onder leiding van Jurjen Zitman en dweilorkest Hollands Geweld, het podium vullen.

Zeker zo verrassend en belangrijk zijn de bijdragen van het aanstormend talent van de vereniging. Zowel het opleidingsorkest als ook de leerlingen van de malletband en het orkest laten deze avond zien en horen wat ze individueel of gezamenlijk al geleerd hebben in de korte periode dat ze nog maar muziek maken .

Sinds een aantal jaren is de vereniging heel actief met het werven van nieuwe leden. In samenwerking met Scala uit Hoogeveen en de plaatselijke basisscholen in Hollandscheveld, Elim en Nieuwlande zijn projecten georganiseerd om kinderen te interesseren voor blaas- en slagwerkmuziek. Deze samenwerking heeft geresulteerd in ruim 10 beginnende muzikanten die tijdens dit concert voor het eerst optreden.

Al met al is er gewerkt aan een zeer boeiend muzikaal programma, waarin Juliana de Bazuin op een verrassende manier laat zien waar het muzikaal toe in staat is.

Het voorjaarsconcert is zaterdag 15 maart, en begint om 19:45 uur in “het Jeugdcentrum” aan Het Hoekje 51 te Hollandscheveld.
De zaal is open vanaf 19:15 uur. De entree bedraagt  € 3,50.