Juliana – de Bazuin op muzikaal burenbezoek in Dalerpeel.

Op zaterdag 2 november hebben het orkest en de malletband van de Christelijke Muziekvereniging Juliana – de Bazuin een muzikaal bezoek gebracht aan de Breijberger Muzikanten in Dalerpeel. Het initiatief voor dit unieke dubbelconcert werd genomen door de muzikanten uit Dalerpeel.

In de grote zaal van het nieuwe multifunctionele centrum hebben de beide verenigingen zowel voor als na de pauze een gevarieerd muzikaal programma ten gehore gebracht. Van koraalmuziek tot eigentijdse nummers van Coldplay en Supertramp. De contrasten van verschillende muziekstijlen werd door de beide orkesten prima vertolkt.

Het grote contrast werd versterkt door de malletband van Juliana – De Bazuin. De slagwerkers speelden onder leiding van Jurjen Zitman verschillende nummers uit hun uitgebreide repertoire.

Dit dubbelconcert was een eerste kennismaking van de beide vereniging die zeker navolging krijgt. Nadat werd medegedeeld dat de muzikanten uit Dalerpeel uiteraard van harte welkom zijn in Hollandscheveld, om dit gezamenlijke concert daar een vervolg te geven, werd deze avond besloten met de concertmars Arsenal die door beide verenigingen gezamenlijk gespeeld werd.

Succesvol optreden in De Vredehorst

Onder leiding van dirigente Inge Donker hebben de muzikanten van het orkest op 3 november 2012 in De Vredehorst in Hoogeveen een gedegen muzikale prestatie neergezet. Samen met twee andere korpsen uit de regio musiceerden wij en werd onze muzikale prestatie beoordeeld door een deskundige jury.
We hebben vier heel verschillende stukken gespeeld, waarin alle muzikanten hun kunnen, al dan niet subliem doch zeker subtiel, konden laten horen. Al met al een geslaagd optreden.

Bij dit optreden ging het om een gezamenlijke prestatie. Donderdag, 15 november 2012 staat het jaarlijkse Solistenconcours op het programma. Dit wordt gehouden in het Jeugdcentrum en zal worden gejureerd door Joop Tijssen uit Roden.

Veel tijd om op adem te komen is er niet voor het orkest want op zondag, 18 november 2012 wordt de avondzangdienst in de Hervormde Kerk in Hollandscheveld door hen begeleidt.

Bewoners Weidesteyn genieten van zomeravondconcert

Persbericht op de site regiohoogeveen.nl, nijsnet.nl en krantvanhoogeveen.nl

Hoogeveen – Dinsdagavond 17 juli was het een muzikale happening op het plein voor Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn, onderdeel van Zorgpalet. Het orkest en de malletband van Christelijke Muziekvereniging Juliana de Bazuin gaven een zomeravondconcert voor alle bewoners, cliënten en bezoekers van Weidesteyn.

Het was nog even spannend of de donkere buien boven Hoogeveen zouden wegdrijven, maar gelukkig waren de weergoden de muzikanten en toehoorders gunstig gezind; ’s avonds was het droog. Zo’n honderd mensen genoten van het anderhalf uur durende concert in de buitenlucht.

Het programma was gevarieerd: van Beatles-klassiekers als ‘Hey Jude’ en ‘Yesterday’ tot meezingers van weleer. Dirigenten Inge Donker en Jurjen Zitman betrokken de bewoners bij de muziek en het publiek zong uit volle borst liedjes als ‘Het avondklokje’ en ‘In een blauw geruite kiel’ mee.

Het was de eerste keer dat Weidesteyn een zomeravondconcert in de openlucht organiseerde. Alieta Dekker, activiteitenbegeleider bij Zorgpalet, is enthousiast: “Het was een groot succes, de bewoners hebben genoten van dit avondje uit. Dit gaan we dan ook zeker vaker doen!”

 

Persbericht educatieproject

Juliana – De Bazuin start met educatieproject

Muziekvereniging Juliana – De Bazuin  start komende donderdag 28 juni met een educatieproject op basisschool Het Mozaïek in Hollandscheveld. Op deze manier wil de actieve vereniging de plaatselijke schooljeugd op een speelse manier kennis laten maken fanfaremuziek. Bij een eerder schoolproject was veel belangstelling en ook nu weer wordt verwacht dat het animo voor de gratis proeflessen groot zal zijn. Naast de lessen over blaasinstrumenten zal ook aandacht worden besteedt aan het slagwerk. Bij de beide onderdelen van de plaatselijke vereniging is weer voldoende plaats voor jonge muzikanten.

Dat fanfaremuziek een ietwat oubollig karakter heeft is volgens de dirigenten Inge Donker van het orkest en Jurjen Zitman van de malletband onterecht. Tijdens het recent gehouden voorjaarsconcert is allemaal populaire muziek gespeeld van o.a. Toto en Queen. “Dat we op straat alleen maar marsmuziek spelen doet afbreuk aan de rest van ons repertoire”, aldus voorzitter Ben de Jonge. “En daar gaan we wat aan doen. Onze malletband is al bezig met populair en herkenbare straatmuziek en in het najaar volgt het orkest. We hopen dat we dat in het nieuwe seizoen aan het publiek kunnen laten horen.”

De malletband staat sinds kort weer onder leiding van Jurjen Zitman. Hij was al eerder aan deze slagwerkgroep verbonden als dirigent, en onder zijn leiding werd op het slagwerkconcours in Hattem een eerste prijs behaald. “We gaan flink aan de weg timmeren en proberen het eerdere niveau te overtreffen” zo zegt de kersverse dirigent. Voor de noodzakelijke uitbreiding en vernieuwing van de instrumenten doet Juliana – De Bazuin op 11 juli aanstaande mee met De Smederijen in Hollandscheveld. Bij voldoende stemmen van het publiek kan o.a. een nieuwe marimba worden gekocht. De voorzitter: “We zijn een plaatselijke vereniging en willen ons op alle mogelijke manieren aan het publiek laten zien en horen. Op straat, bij kerkdiensten en bij regionale concertjes willen we onszelf en de blaasmuziek positief presenteren en daarmee laten zien dat we een belangrijk deel uitmaken van de leefbaarheid van de dorpen om ons heen.” Een vernieuwde website laat zien dat de vereniging meegaat met de tijd en klaar is voor het komende decennium. Op 17 juli aanstaande wordt s’avonds een concert verzorgd bij Weidesteijn in Hoogeveen. Dit concert is niet alleen voor de bewoners: iedereen is van harte welkom. De aanvang is om 19.30 uur. Voor meer inlichtingen over de vereniging en over de aanstaande activiteiten kunt u contact opnemen met voorzitter Ben de Jonge, telefoon: 06-53578822.