Home

Welkom op onze website! Hier vindt u alle informatie over onze vereniging. Onze agenda is sinds jaren weer goed gevuld! Klik hier op “agenda” voor alle komende evenementen.

BLAZEN OP BORKUM

Op zaterdag 22 juni nam ons orkest deel aan het Borkumfestival op het Duitse Waddeneiland: een uurtje varen vanaf de Eemshaven. Jaarlijks wordt dit festival georganiseerd door de Muziekbond Groningen en Drenthe, dit jaar alweer voor de 7e keer. De belangstelling voor dit festival is enorm in de 3 noordelijke provincies en ieder jaar moeten veel verenigingen teleurgesteld worden omdat de inschrijving met 16 deelnemende orkesten en honderden muzikanten vol is. Maar zo niet voor ons! Wij waren wél ingeschreven en daarmee waren we verzekerd van deelneming aan dit prestigieuze festival.

En omdat we als vierde op het podium werden verwacht moesten we vroeg uit de veren: heel vroeg! Want de boot van half 8 moest gehaald worden. Dat lukte gelukkig voor iedereen en we konden ons op tijd bij de organisatie melden. Na het inspelen deden we met het statige nummer Victory mee voor de beoordeling door een professionele jury. Een mooie manier om ons te “meten” met andere orkesten en te kijken waar we nog kunnen verbeteren. Met 78 punten behaalden we hier een mooie tweede plaats. En dat omdat de omstandigheden niet ideaal waren: vanwege wat last-minute afmeldingen hadden we geen volledige orkestbezetting en mede gezien de relatief korte voorbereiding mogen we enorm tevreden zijn met dit prachtige resultaat.

Het tweede optreden tijdens dit festival was buiten, waar het massaal aanwezige publiek en het mooie weer het tot een feestelijk optreden maakten. Met de nummers MacArthur Park en Pirates of the Carribbean werd deze festivaldeelname afgesloten en waren onze muzikanten vrij om de dag naar eigen inzicht te besteden.

Voorzitter Ronald Kroesen liet weten dat hij enorm ingenomen was met deze mooie prestatie en de goede sfeer binnen het orkest. Dirigent Klaas IJkema sloot zich aan bij deze woorden en was ook erg tevreden.

          

Wilt u ons ook boeken voor een optreden? Dat kan! Neem dan contact op met onze secretaris Ina de Jonge. De contactgegevens vindt u op de pagina bestuur.

Als er vragen of opmerkingen zijn kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden.