Voorjaarsconcert

Het was op 21 juni 1967 dat de beide muziekverenigingen Juliana uit Nieuwlande en De Bazuin uit Hollandscheveld vanwege gebrek aan leden fuseerden tot de huidige muziekvereniging Juliana – De Bazuin. Dit jaar dus 40 jaar geleden en daarmee een reden om eens flink uit te pakken met allerlei activiteiten, zoals concerten en openlucht optredens in de dorpen Hollandscheveld, Elim en Nieuwlande. Hoewel er over gebrek aan leden momenteel niet is te klagen is er natuurlijk altijd nog plaats voor enthousiaste muzikanten.

De aftrap van het jubileumjaar was afgelopen vrijdag in het Jeugdcentrum. Toen werd het interne solistenconcours gehouden en bij het ter perse gaan van deze Ollansevelder was de uitslag nog niet bekend maar in een volgende uitgave meer hierover.

Op 10 maart is weer het traditionele voorjaarconcert, eveneens in het Jeugdcentrum. Ook nu hebben de muziekkeuzecommissies van zowel malletband als orkest weer een boeiend programma samengesteld waarbij vooral het orkest de ontwikkeling van de muziek door de jaren heen laat horen. Juliana – De Bazuin is een vereniging met veel jeugd en deze jeugd zal dan ook op dit voorjaarsconcert een prominente rol vervullen. Ook hier is de vooruitgang duidelijk waarneembaar: bijna driekwart van de jeugdleden nam ook al deel aan het bondsconcours in de Tamboer op 25 november jongstleden. Mede dankzij die jonge leden behaalde het orkest hier met ruim 81 punten een prachtige eerste prijs!