4e editie Slagwerk Event groot succes

Dat het Slagwerk Event zich onderhand mag rekenen tot een evenement van formaat was vorig jaar bij de derde editie al duidelijk. De verwachtingen waren daarom voor de vierde editie alleen maar hoger gespannen. En die zijn ruimschoots waargemaakt. Dit concert in de al succesvolle reeks vond afgelopen zaterdag voor de vierde keer op rij plaats in sporthal “de Marke” in Hollandscheveld. Ook dit jaar was de rode loper weer uitgerold en was de hal speciaal voor deze gelegenheid aangekleed in herfstsfeer.

Liefhebbers van melodisch slagwerk konden hun hart ophalen aan een enorme variatie aan muziekstijlen. Er is de laatste jaren enorm veel bladmuziek beschikbaar gekomen voor deze vorm van muziek maken. Melodisch (gestemd) slagwerk in combinatie met ritmisch (ongestemd) slagwerk biedt ongekende mogelijkheden voor de meest uiteenlopende variaties.

Vier slagwerkgroepen hebben zich gepresenteerd in de sporthal. De vier deelnemende verenigingen waren: het Melodisch Slagwerk Ensemble De Bergklanken uit Ruinerwold/Koekange, slagwerkgroep Energy X uit Zwartsluis, malletband Crescendo uit Sleen en malletband Juliana – De Bazuin Hollandscheveld/Nieuwlande. Het publiek genoot zichtbaar van de gevarieerde muzikale reis die bestond uit allerlei soorten muziek. Abba, Queen, house muziek, dance, musical: niets was te gek en het enthousiasme spatte er vanaf, terwijl de goede balans tussen melodische- en ongestemde slagwerkinstrumenten geen moment in gevaar kwam. Dit jaar werd het publiek ook getrakteerd op muziekstukken die alleen uitgevoerd werden door zeer jonge spelers. De vier deelnemende verenigingen mogen zich gelukkig prijzen met zoveel jonge aanwas.

De dirigenten Albert Dijkstra, Jan ter Haar en Jurjen Zitman mogen terugzien op een geslaagd Slagwerk Event. De organisatie was in handen van verschillende leden van de vier deelnemende verenigingen.

Het sluitstuk van de avond was een gezamenlijk optreden van alle vier de slagwerkgroepen samen onder leiding van Jurjen Zitman. Met “Het dondert en het bliksemt” van Guus Meeuwis werd een spectaculair einde aan dit Slagwerk Event gemaakt. Voor de dirigenten waren er bloemen als dank voor een perfect verlopen avond, die zeker voor herhaling vatbaar is. De plannen zijn er al, de organisatie en de muzikanten zijn enthousiast: dus alle ingrediënten voor de lustrumeditie zijn aanwezig.