Kerstconcert 2022

KERSTCONCERT JULIANA – DE BAZUIN

Afgelopen vrijdag 16 december hielden we ons jaarlijkse kerstconcert in de Gereformeerde Kerk in Elim. Dit was voor het eerst weer sinds 2019. Samen met de Huisband uit Alteveer, die ook in 2019 meewerkten aan het concert werd in een sfeervolle ambiance een fantastische prestatie geleverd! Het enige smetje op de avond zou de publieke belangstelling kunnen zijn. En of dat nu lag aan alle andere evenementen in de regio, de keuze van de avond of de te verwachten weersomstandigheden is niet vast te stellen. Wat wel duidelijk was is dat het wél aanwezige publiek heeft kunnen genieten van een gevarieerd programma waarbij ook de samenzang niet ontbrak. Voorzitter Ronald Kroesen memoreerde in zijn openingswoord naar het wonder van kerst, en met dit concert werd dat wonder sfeervol muzikaal omlijst. 

Heel veel muziek klinkt ieder jaar rond de kerstperiode hetzelfde maar toch is het gelukt om ook nu weer verrassende combinaties te laten horen. Zowel individueel als samen traden het orkest en de band op. De zangeressen van de huisband vulden het orkest naadloos aan met de vertolking van “Kerstnacht boven Bethlehem”: een nummer wat uitermate geschikt is om samen met band en publiek uit te voeren. En waar het accent voor de pauze nog lag op het gewijde repertoire werden na de pauze vooral een aantal alom bekende succesnummers ten gehore gebracht.

Voor dirigent Jan Schoonhoven was dit zijn laatste optreden met ons. Onder zijn leiding hebben we ons in de afgelopen jaren naar een ander niveau ontwikkeld. In januari verlaat hij ons voor een andere uitdaging en wordt zijn plaats voor het orkest tijdelijk ingenomen door Klaas IJkema uit Vries, die voorlopig als interim-dirigent is aangesteld. De orkestleden kijken uit naar deze nieuwe dirigent maar kijken ook terug naar een prettige samenwerking met Jan Schoonhoven. En dit kerstconcert was een mooie en waardige afsluiting van een succesvolle samenwerking.