Geslaagd Maestroconcert

GESLAAGD MAESTROCONCERT

Afgelopen zaterdag 29 oktober 2022 hield ons orkest haar eerste maestroconcert in Het Hart van Hollandscheveld. Zes plaatselijke bekendheden streden op deze avond om de titel “Maestro van de Veendorpen 2022”, en het was reuze spannend tot het laatste nummer toe! De inzet: eeuwige roem en een wisselbokaal met een vergulde dirigeerstok. En het was niet alleen spannend vanwege de strijd om de eer maar ook omdat de zenuwen in bedwang moesten worden gehouden. Doe het ze maar eens na: zonder enige ervaring met een paar repetities achter de rug een fanfareorkest dirigeren voor een zaal vol publiek. 

Ook voor onze muzikanten van het orkest was het reuzespannend want 6 verschillende dirigenten tijdens één concert vraagt heel veel concentratie. De maestro’s zorgden met hun verschillende stijlen van dirigeren voor een afwisselende avond met veel verschillende soorten muziek. Natuurlijk waren er hilarische momenten, meestal nadat de prestatie was geleverd en de nummers tot een goed einde waren gebracht.

De deelnemers aan deze eerste editie waren (op de foto vlnr) Jan van der Sleen uit Nieuwlande. Erwin Slomp, Joop Fidom, Bert van der Weide en Marinus Kuik uit Hollandscheveld en Seine de Ruiter uit Nieuw Moskou. De presentatie van het programma werd op een boeiende manier verzorgd door Jeanet Otten uit Hollandscheveld.

De professionele jury onder leiding van de vaste orkestdirigent Jan Schoonhoven voorzag de mannen van tips en adviezen en leverde opbouwend commentaar op de optredens. Uiteindelijk kon door hen, met behulp van het publiek de “Maestro van de Veendorpen 2022” bekend gemaakt worden: Seine de Ruiter mag die titel met trots tot het volgende maestroconcert dragen. Dat impliceert een vervolg wat er zeker gaat komen! 

Maestro van de Veendorpen Seine de Ruiter en de nummer twee Jan van der Sleen. Joop Fidom behaalde een welverdiende derde plaats.

Tijdens dit concert werden twee jubilarissen gehuldigd: Kobi Everts en Alet Otten werden door onze voorzitter Ronald Kroesen waarderend toegesproken voor hun inzet voor de vereniging. En de felicitaties werden benadrukt met het opspelden van het bondsinsigne en uiteraard bloemen.

vlnr: voorzitter Ronald Kroesen, Alet Otten en Kobi Everts

Deze avond was voor de jubilarissen, de deelnemende maestro’s, het publiek én voor onze muzikanten een in alle opzichten geslaagd evenement.

Onze saxofoonsectie in actie tijdens I Will Follow Him