Voorjaarsconcert Juliana-De Bazuin


Op zaterdag 24 maart a.s. houdt de Christelijke Muziekvereniging Juliana-De Bazuin weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert, deze keer in MFC De Opsteker in Nieuwlande.
 
En dat is voor het eerst op een andere locatie dan gebruikelijk. Vorig jaar werd het 50-jarig jubileum van de Hollandscheveldse vereniging nog gevierd met een groots concert in Sporthal De Marke en daarvoor was Het Jeugdcentrum de vaste plaats voor het voorjaarsconcert. Maar die laatste locatie bleek voor het voorjaarsconcert al een paar jaar een maatje te klein voor de groeiende vereniging. Meer leden bij zowel malletband als orkest brengen meer publiek op de been. En dat past simpelweg niet allemaal meer in het Jeugdcentrum. In de grote zaal in De Opsteker is voldoende ruimte voor een non-stop concert en is het mogelijk om de opstelling zo te maken dat niet telkens gewisseld hoeft te worden tussen de programmaonderdelen. Bijkomend voordeel is dat De Opsteker over een prima akoestiek beschikt, waarbij de muziek niet te overheersend overkomt.

Het is gebruikelijk dat alle onderdelen van de vereniging zich tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement presenteren. En met uitzondering van Dweilorkest Hollands Geweld komt ieder verenigingsonderdeel ruimschoots aan bod. Van jonge beginnende- tot gevorderde en oudere muzikanten: iedereen heeft zijn eigen bijdrage aan dit veelzijdige concert. Sinds een aantal jaren is Juliana – de Bazuin heel actief met het werven van nieuwe leden. In samenwerking met Scala uit Hoogeveen en de plaatselijke basisscholen in Hollandscheveld, Elim en Nieuwlande worden met regelmaat projecten georganiseerd om kinderen te interesseren voor blaas- en slagwerkmuziek. En dat alles heeft geresulteerd in een bloeiende jeugdafdeling met een opleidingsorkest en een jeugdslagwerkgroep.
Zo zal dit concert dus worden gesierd door belangrijke bijdragen van aanstormend talent.
Het belooft ook dit jaar weer een gevarieerde muziekavond te worden, met als muzikaal thema: “Ik hou van Holland” met muziek van uiteenlopende Nederlandse artiesten: van Hazes tot Borsato en van Kensington tot Golden Earring.
Er is de laatste maanden hard gewerkt aan een boeiend programma, waarin de verschillende muzikale disciplines uitstekend tot hun recht komen. Kortom: een echte aanrader voor een leuke avond uit.
 
Het concert begint op zaterdag 24 maart om half acht in De Opsteker aan De Spil in Nieuwlande. De zaal is open vanaf zeven uur en de entree bedraagt € 5,00.