Muziek in de kerstnacht

Velen kijken er ieder jaar weer naar uit: de nachtelijke rondgang van de muzikanten van Juliana – de Bazuin in de kerstnacht. Ook dit jaar gaan de orkestleden weer op pad om kerstliederen te spelen op verschillende plaatsen in Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande. Een traditie die al jaren in ere wordt gehouden. Hoe die traditie is ontstaan weet niemand meer, maar dat het een optreden is waar veel belangstelling voor is blijkt ieder jaar weer uit de vele luisteraars. Eerder nog met verschillende auto’s, maar de laatste jaren wordt gebruik gemaakt van een huifkar om de muzikanten te vervoeren. Dit jaar wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de huifkar van de familie van de Wetering aan het Zuideropgaande. Het is in al die jaren maar 1 keer voorgekomen dat deze rondgang vanwege het barre weer niet door kon gaan, de omstandigheden waren toen simpelweg veel te gevaarlijk. Veel mensen rekenen echter op de komst van de muzikanten en ondanks het soms late uur is de belangstelling groot.

Op 24 december begint de rondgang om 22.00 uur met een kort optreden bij WZC Beatrix. Vervolgens worden de dorpen Hollandscheveld, Nieuw Moscou (Plm 23.20 uur), Elim (Plm. 0.00 uur) en Nieuwlande (Plm 01.00 uur) in deze volgorde bezocht.

Speelschema Kerstnacht

HOLLANDSCHEVELD 22.00 uur       

 1. Start WZC Beatrix
 2. Hollandscheveldse Opgaande
 3. Kruising Otto Zomerweg – Doorsnijding
 4. Hendrik Raakweg (parkeerplaats ’t Allee)
 5. Hoek Zandwijkstraat – Gagelstraat
 6. Vijver de Boeten
 7. Hoek Kraaiheidestraat – Dopheidestraat
 8. Veldrus
 9. Hoek Jan WIntersdijkje – Riegshoogtendijk
 10. Kruising Zuideropgaande – Carstensdijk
 11. Zuideropgaande (thv van de Wetering)
 12. Zuideropgaande (thv de school)

ELIM 0.00 uur

 1. Hoek Prieswijk – Carstensdijk
 2. Prieswijk (Oostzijde: hofje bejaardenwoning)
 3. Hoek Prieswijk – Perebomenweg
 4. Hoek Zondervanstraat – Bartlemastraat
 5. Hoek het Hoosvat – de Richter
 6. Hoek de Vaarboom – het Hoosvat
 7. Kruising Perebomenweg – Brugstraat

NIEUWLANDE 01.00 uur

 1. Brugstraat (Bord Nieuwlande)
 2. Hoek Brugstraat – Johannes Poststraat
 3. Johannes Poststraat (Gereformeerde Kerk)
 4. Hoek Boerdijk – Bernhardlaan
 5. Hoek Oostopgaande – Zonnedauw